Slotenmaker vraagt 1.000 euro voor het openen slot tijdens jaarwisseling in Murcia

Slotenmaker vraagt 1.000 euro voor het openen slot tijdens jaarwisseling in Murcia
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

Slotenmaker vraagt 1.000 euro voor het openen slot tijdens jaarwisseling in Murcia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Een slotenmaker in Cartagena (Murcia) heeft wel erg veel misbruik gemaakt van de situatie toen hij een familie meer dan 1.000 euro berekende voor het openen van een slot tijdens de jaarwisseling. De vrouw die de rekening moest betalen zegt dat ze ten einde raad was omdat haar echtgenoot hartproblemen heeft en aan de zuurstof moet.

Slotenmakers in Spanje rekenen voor de 24 uursdienst vaak torenhoge bedragen. Dat is ook een van de redenen waarom er overal stickers te zien zijn van alarmnummers van slotenmakers.

Maar men kan ook misbruik maken van een situatie zoals tijdens de jaarwisseling (Nochevieja) in de stad Cartagena in de autonome regio Murcia. De 59-jarige María del Mar heeft dat afgelopen jaarwisseling ondervonden.

María ging net zoals zoveel Spanjaarden met de jaarwisseling uit eten samen met haar 61-jarige echtgenoot en 27-jarige zoon. Maar toen ze na hun diner thuis kwamen, merkten ze dat ze geen sleutel hadden.

Het eerste wat María deed was haar buren bellen maar vanwege het tijdstip (00.30 uur) was niemand bereikbaar. Omdat haar echtgenoot ziek is en aan de zuurstof moest, besloten ze dat ze een slotenmaker (cerrajero) zouden bellen, wetende dat het een dure grap zou worden.

Nadat de slotenmaker gebeld was duurde het even voordat deze arriveerde maar nadat hij de deur had geopend, zoals de familie aangeeft in 5 minuten, presenteerde hij een rekening van 1.077,29 euro.

Op het moment dat de slotenmaker het te betalen bedrag bekend maakte werd ook gevraagd of de woning een eigendom was of een huurwoning. Er ontstonden enkele woordenwisselingen tussen de familie en de slotenmaker maar om verder geen problemen te hebben werd met een credit card betaald.

María del Mar denkt dat slotenmakers misbruik maken van een situatie en proberen de verzekeringsmaatschappijen op te lichten. María zegt dat ze een bonnetje heeft gekregen maar geen factuur dus ze kan zelf ook niets bij haar verzekeringsmaatschappij presenteren.

Ga naar de inhoud