Vrachtwagenchauffeur dronken, gedrogeerd en met een ingetrokken rijbewijs achter het stuur in Murcia

Vrachtwagenchauffeur dronken, gedrogeerd en met een ingetrokken rijbewijs achter het stuur in Murcia
Beeld: Guardia Civil / website

Vrachtwagenchauffeur dronken, gedrogeerd en met een ingetrokken rijbewijs achter het stuur in Murcia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De Guardia Civil in de regio Murcia onderschepte een vrachtwagenchauffeur vlakbij Cartagena. De man reed met een zware vrachtwagen en vertoonde roekeloos rijgedrag. Na controle bleek hij gedrogeerd, dronken en zonder rijbewijs te rijden.

De politie rukte uit toen een waakzame burger alarm sloeg omwille van een zware vrachtwagen die op de A30 in Murcia roekeloos gedrag vertoonde. Verschillende personen hadden al het nummer 112 gebeld omdat de bestuurder in kwestie over de autoweg aan het zigzaggen was en regelmatig met de vangrails in botsing kwam.

Een opmerkzame burger zette de achtervolging in. Hij volgde de bestuurder al sinds de RM-602 weg, tussen Miranda en Los Muñoces. Aanvankelijk dacht de man dat de vrachtwagenchauffeur zwenkende bewegingen maakte om putten in het wegdek te vermijden, maar op de autosnelweg zag hij dat de vrachtwagen ook met de vangrail begon te botsen. Hij belde de hulpdiensten op en ging achter het gevaarte rijden om andere weggebruikers te waarschuwen.

Een gemotoriseerd patrouille begaf zich naar de locatie in kwestie en slaagde er in de vrachtwagen aan de kant te zetten. De bestuurder bleek een Spanjaard te zijn van 44 jaar. Hij vertoonde tekenen van druggebruik en dronkenschap. Uit de test bleek dat er tussen de 0,55 en 0,57 milligram alcohol in zijn adem zat, een hoeveelheid die ver boven de aanvaardbare norm ligt. Volgens de drugtest was hij ook onder invloed van cocaïne. 

Toen uiteindelijk ook nog eens bleek dat de rechter voordien al het rijbewijs van de man voor onbeperkte tijd had afgenomen, werd hij door de Guardia Civil overgebracht naar een plaatselijk gevangenis. De rechter zal zich nu opnieuw moeten uitspreken over een eventuele strafvermeerdering.

Ga naar de inhoud