Stem mee voor de Spaanse kandidaat voor de ‘Europese boom van het jaar’

Stem mee voor de Spaanse kandidaat voor de ‘Europese boom van het jaar’
Beeld: Beeld: Carrasca milenaria de Lecina / Arboleuropeo.es

Stem mee voor de Spaanse kandidaat voor de ‘Europese boom van het jaar’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tussen 1 en 28 februari 2021 kan iedereen online meestemmen in de verkiezing ‘Tree of the year’ wat een Europese bomen-verkiezing is waar 15 landen aan mee doen waaronder Spanje, Nederland en België. Op 23 april zal de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt. Voor Spanje doet de duizendjarige steeneik in Lecina-Bárcabo (Huesca) mee en ook jij kunt voor deze boom stemmen.

De boom die is opgenomen in het wapen van Aragón werd in Spanje uit 12 kandidaten verkozen tot de Spaanse boom van het jaar. Daardoor doet de duizendjarige steeneik in de kleine gemeente Lecina-Bárcabo in de comarca Sobrarbe in de provincie Huesca mee aan de Europese boom van het jaar verkiezing.

Waarom deze boom?

Het speciale van de Spaanse winnaar is dat de steeneik te zien is in het wapen van de autonome regio Aragón (linksboven). De steeneik (encina) is daarnaast ook het symbool van de Sobrarbe regio in de provincie Huesca want de naam komt immers van ‘Sobre Arbol’ ofwel ‘boven de boom’.

LEESTIP:
Duizendjarige steeneik in Lecina-Bárcabo (Huesca) boom van het jaar in Spanje

Legende

Volgens de legende waren de Jacetanos vanuit San Juan de la Peña naar Aínsa gekomen om dit gebied te heroveren op de Saracenen. Toen de christenen de strijd aan het verliezen waren verscheen er een rood kruis op een eik en toen veranderde het lot van de strijd en veroverde men het dorp Aínsa, gelegen in de Sobrarbe regio.

De ‘Carrasca milenaria de Lecina’ zoals de boom heet in het Spaans is makkelijk te bezoeken want deze bevindt zich bij de ingang van het dorp Lecina (dat bij de gemeente Bárcabo hoort). De route om bij de boom te komen is met speciale borden aangegeven maar is slechts een korte wandeling vanaf de weg of parkeerplaats.

Tree of the year 2021

Tussen 1 en 28 februari 2021 kan iedereen online meestemmen in de verkiezing ‘Tree of the year’ wat een Europese bomen-verkiezing is waar 15 landen aan mee doen, naast Spanje ook Nederland en België. Op 23 april zal dan de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt.

Wil je ook meestemmen en de Spaanse kandidaat een kans geven om de boom van het jaar 2021 te worden, ga dan naar DEZE WEBSITE.

Naast de ‘De millennium steeneik van Lecina’ de provincie Huesca in Spanje kun je natuurlijk ook stemmen voor de ‘De Vierstammige Overlever van Ieper’ in de gemeente Ieper in België of de ‘De eeuwenoude Moeierboom’ in Etten-Leur (Noord-Brabant) in Nederland. Op het moment vans chrijven heeft de Spaanse inzending met bijna 7.000 de meeste stemmen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.