Steeds meer geparkeerde campers in Palma de Mallorca

Steeds meer geparkeerde campers in Palma de Mallorca
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Er zijn in de stad Palma op Mallorca steeds meer langs de weg geparkeerde campers te zien. Deze campers zijn in de meeste gevallen leeg en zijn eigendom van personen die in de stad wonen maar de campers nergens anders kunnen parkeren. Daarom kiest men ervoor deze op grote en brede wegen te parkeren.

Inwoners van Palma klagen wel eens bij de politie maar de autoriteiten kunnen en hoeven in de meeste gevallen ook niets te doen. Campers worden in Spanje volgens de wet gezien als een normaal voertuig, net zoals een auto. Daarom is het geen enkel probleem om een camper langs de kant van de weg of op een parkeerplaats te parkeren. Zolang als deze parkeerplaats niet gebruikt wordt als camping door o.a. tafel en stoelen buiten te zetten of het zonnescherm uit te vouwen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Wat is het verschil tussen parkeren en kamperen met campers in Spanje[/su_note]

De lokale krant schrijft over een camper en caravan invasie in de stad, met name langs de straten Callao de Nou Llevant, Sevilla en Andalucía de Son Rapinya. Op Mallorca staan 800 campers en caravans geregistreerd en de eigenaren zoeken ruimtes om deze als ze niet gebruikt worden te ‘stallen’ of parkeren. Veel eigenaren kunnen een speciale parking met maandelijkse tarieven tussen de 90 en 150 euro niet betalen of simpelweg zijn er geen alternatieven voor het parkeren van een camper of caravan.

Volgens de politie zijn er slechts twee motieven om een klacht in te dienen en waarbij de politie overgaat tot actie. In het geval van een kar waar geen voertuig aan vast zit (los parkeren op straat mag niet) en in het tweede geval als een camper meer dan 10 dagen op dezelfde plaats staat. Die laatste regel geldt overigens niet alleen voor campers maar voor alle voertuigen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Regels voor campers in Spanje[/su_note]

Dit jaar heeft de politie slechts een keer hoeven op te treden vanwege een camper die ergens geparkeerd stond en compleet gevuld was met afval. In 2018 moest men vaker optreden en werden er acht campers weggestuurd in Ciutat Jardí, een plaats waar vaker campers geparkeerd staan. In die gevallen ging het om personen die in de camper woonden en dus langere tijd op dezelfde plaats stonden.

De camper eigenaren kiezen voor extra brede wegen waar geen of weinig woningen staan om te voorkomen dat een camper te dicht bij een balkon staat waardoor een potentiële dief makkelijk een huis kan inbreken door via de camper op een balkon te komen. Daarnaast willen de camper eigenaren zo min mogelijk het dagelijkse verkeer belemmeren door de campers op meer afgelegen plaatsen te parkeren.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Sorry heren , wat een reactie’s !! ook ik heb een camper en ben zeker nog geen pensionada 😉 . als ik het goed lees worden de camper geparkeerd lang een lange brede weg zonder landhuizen oid. wat is nou het probleem , dat een ander een grotere auto heeft en hem netjes buiten de stad parkeerd ? of dat een ander een camper heeft ? laat een ieder in zijn waarde . zolang de Campers staan geparkeerd en de parkeerplaats niet gebruikt wordt als camping zou het geen probleem moeten opleveren. Ik maak toch ook niet het verschil tussen… Lees verder »

Mensen met AOW moeten in een bejaardenhuis gaan wonen en de camper verkopen. Zijn ze niemand meer tot last en komen de stranden weer vrij van die witte polyesterdozen.

Tsja, als je het niet kunt betalen dan zul je korter op reis moeten. Ik kan ook niet het hele jaar op reis. Probleem is dat er veel te veel campers zijn in Spanje die allemaal voor niks aan het strand willen staan.

Pak die dan eens kordaat aan zodat ze voor eens en altijd leren dat er voldoende camping zijn.Maar dit kost natuurlijk geld wat deze mensen waarschijnlijk na de aankoop van hun kasteel niet meer hebben of gewoon te gierig zijn.

Beste Eddy, Je gaat wat te kort door de bocht. Campers zijn normale auto’s , betalen verzekering en wegenbelasting dus hebben dan ook net zoveel rechten als andere auto’s. verder worden Campers meestal gebruikt om te reizen , een poosje ergens staan en dan weer verder, natuurlijk is dat met Caravans een andere zaak , die kun je op een Camping parkeren en met de auto verder de omgeving verkennen. Daar komt bij dat Campers geheel zelf voorzienend zijn, de kleintjes daar gelaten , en beslist niet gemaakt voor Campings. ! Voor wat betreft het financiele plaatje , 85% van… Lees verder »

Dat de camper nog niet is afbetaald geeft nog niet het recht deze dan overal maar te kunnen stallen. En dat is nu juist het steeds groter wordende probleem. Is er ergens een beetje open ruimte staan er in notime een aantal campers en mag je die plek waar je altijd je honden lekker laat ravotten overslaan. Deze plekken worden letterlijk overgenomen door campers terwijl de lokale bevolking met de handen in het haar zit. Het is net als je zelf even naar het toilet wilt en je de deur opendoet en daar ineens een totale onbekende met zijn krantje… Lees verder »

Hej Klaas, wat een zielig verhaal. Ik geef Eddy groot gelijk. Koop zo’n duur ding en dan zielig doen dat je een parkeerplek niet kunt betalen? Belachelijk. Ze staan meestal ook al gratis aan een strand en op een parkeerplaats. Maar ja, het oog voor de buren wil ook wat hé. Mooie status voor al die pensionada’s.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.