skip to Main Content
Steeds meer geparkeerde campers in Palma de Mallorca
123rf

Steeds meer geparkeerde campers in Palma de Mallorca

PALMA – Er zijn in de stad Palma op Mallorca steeds meer langs de weg geparkeerde campers te zien. Deze campers zijn in de meeste gevallen leeg en zijn eigendom van personen die in de stad wonen maar de campers nergens anders kunnen parkeren. Daarom kiest men ervoor deze op grote en brede wegen te parkeren.

Inwoners van Palma klagen wel eens bij de politie maar de autoriteiten kunnen en hoeven in de meeste gevallen ook niets te doen. Campers worden in Spanje volgens de wet gezien als een normaal voertuig, net zoals een auto. Daarom is het geen enkel probleem om een camper langs de kant van de weg of op een parkeerplaats te parkeren. Zolang als deze parkeerplaats niet gebruikt wordt als camping door o.a. tafel en stoelen buiten te zetten of het zonnescherm uit te vouwen.

De lokale krant schrijft over een camper en caravan invasie in de stad, met name langs de straten Callao de Nou Llevant, Sevilla en Andalucía de Son Rapinya. Op Mallorca staan 800 campers en caravans geregistreerd en de eigenaren zoeken ruimtes om deze als ze niet gebruikt worden te ‘stallen’ of parkeren. Veel eigenaren kunnen een speciale parking met maandelijkse tarieven tussen de 90 en 150 euro niet betalen of simpelweg zijn er geen alternatieven voor het parkeren van een camper of caravan.

Volgens de politie zijn er slechts twee motieven om een klacht in te dienen en waarbij de politie overgaat tot actie. In het geval van een kar waar geen voertuig aan vast zit (los parkeren op straat mag niet) en in het tweede geval als een camper meer dan 10 dagen op dezelfde plaats staat. Die laatste regel geldt overigens niet alleen voor campers maar voor alle voertuigen.

Dit jaar heeft de politie slechts een keer hoeven op te treden vanwege een camper die ergens geparkeerd stond en compleet gevuld was met afval. In 2018 moest men vaker optreden en werden er acht campers weggestuurd in Ciutat Jardí, een plaats waar vaker campers geparkeerd staan. In die gevallen ging het om personen die in de camper woonden en dus langere tijd op dezelfde plaats stonden.

De camper eigenaren kiezen voor extra brede wegen waar geen of weinig woningen staan om te voorkomen dat een camper te dicht bij een balkon staat waardoor een potentiële dief makkelijk een huis kan inbreken door via de camper op een balkon te komen. Daarnaast willen de camper eigenaren zo min mogelijk het dagelijkse verkeer belemmeren door de campers op meer afgelegen plaatsen te parkeren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Sorry heren , wat een reactie’s !!
  ook ik heb een camper en ben zeker nog geen pensionada 😉 .
  als ik het goed lees worden de camper geparkeerd lang een lange brede weg zonder landhuizen oid.
  wat is nou het probleem , dat een ander een grotere auto heeft en hem netjes buiten de stad parkeerd ? of dat een ander een camper heeft ?
  laat een ieder in zijn waarde . zolang de Campers staan geparkeerd en de parkeerplaats niet gebruikt wordt als camping zou het geen probleem moeten opleveren.
  Ik maak toch ook niet het verschil tussen een kleine Mini en een RAM VAN?
  Fijne vakantie allemaal

 2. Mensen met AOW moeten in een bejaardenhuis gaan wonen en de camper verkopen. Zijn ze niemand meer tot last en komen de stranden weer vrij van die witte polyesterdozen.

 3. Tsja, als je het niet kunt betalen dan zul je korter op reis moeten. Ik kan ook niet het hele jaar op reis. Probleem is dat er veel te veel campers zijn in Spanje die allemaal voor niks aan het strand willen staan.

 4. Pak die dan eens kordaat aan zodat ze voor eens en altijd leren dat er voldoende camping zijn.Maar dit kost natuurlijk geld wat deze mensen waarschijnlijk na de aankoop van hun kasteel niet meer hebben of gewoon te gierig zijn.

  1. Beste Eddy,

   Je gaat wat te kort door de bocht.
   Campers zijn normale auto’s , betalen verzekering en wegenbelasting dus hebben dan ook net zoveel rechten als andere auto’s.
   verder worden Campers meestal gebruikt om te reizen , een poosje ergens staan en dan weer verder, natuurlijk is dat met Caravans een andere zaak , die kun je op een Camping parkeren en met de auto verder de omgeving verkennen.
   Daar komt bij dat Campers geheel zelf voorzienend zijn, de kleintjes daar gelaten , en beslist niet gemaakt voor Campings. !
   Voor wat betreft het financiele plaatje , 85% van de camper eigenaren is gepensioneerd en het grootste gedeelte van het jaar op tour, ze hebben meestal een AOWtje en een klein pensioen , dan is 15 euro en meestal meer per dag niet leuk meer..
   Let maar eens op , door de week kom je meestal oudere campers (gepensioneerden ) tegen en in de weekenden de nieuwste voertuigen, die eigenaren moeten nog hard werken om dat ding af te betalen. !
   Dus in de meeste gevallen ligt het geld niet opgestapeld in de kast, lijkt misschien wel zo, maar 75% van de Campers is gefinancierd.
   Het ga je goed. !

   1. Dat de camper nog niet is afbetaald geeft nog niet het recht deze dan overal maar te kunnen stallen. En dat is nu juist het steeds groter wordende probleem. Is er ergens een beetje open ruimte staan er in notime een aantal campers en mag je die plek waar je altijd je honden lekker laat ravotten overslaan. Deze plekken worden letterlijk overgenomen door campers terwijl de lokale bevolking met de handen in het haar zit. Het is net als je zelf even naar het toilet wilt en je de deur opendoet en daar ineens een totale onbekende met zijn krantje op zit en jij nergens meer heen kunt.

   2. Hej Klaas, wat een zielig verhaal. Ik geef Eddy groot gelijk. Koop zo’n duur ding en dan zielig doen dat je een parkeerplek niet kunt betalen? Belachelijk. Ze staan meestal ook al gratis aan een strand en op een parkeerplaats. Maar ja, het oog voor de buren wil ook wat hé. Mooie status voor al die pensionada’s.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken