Steeds meer geparkeerde campers in Palma de Mallorca

Steeds meer geparkeerde campers in Palma de Mallorca
Beeld: 123rf

Steeds meer geparkeerde campers in Palma de Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Er zijn in de stad Palma op Mallorca steeds meer langs de weg geparkeerde campers te zien. Deze campers zijn in de meeste gevallen leeg en zijn eigendom van personen die in de stad wonen maar de campers nergens anders kunnen parkeren. Daarom kiest men ervoor deze op grote en brede wegen te parkeren.

Inwoners van Palma klagen wel eens bij de politie maar de autoriteiten kunnen en hoeven in de meeste gevallen ook niets te doen. Campers worden in Spanje volgens de wet gezien als een normaal voertuig, net zoals een auto. Daarom is het geen enkel probleem om een camper langs de kant van de weg of op een parkeerplaats te parkeren. Zolang als deze parkeerplaats niet gebruikt wordt als camping door o.a. tafel en stoelen buiten te zetten of het zonnescherm uit te vouwen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Wat is het verschil tussen parkeren en kamperen met campers in Spanje[/su_note]

De lokale krant schrijft over een camper en caravan invasie in de stad, met name langs de straten Callao de Nou Llevant, Sevilla en Andalucía de Son Rapinya. Op Mallorca staan 800 campers en caravans geregistreerd en de eigenaren zoeken ruimtes om deze als ze niet gebruikt worden te ‘stallen’ of parkeren. Veel eigenaren kunnen een speciale parking met maandelijkse tarieven tussen de 90 en 150 euro niet betalen of simpelweg zijn er geen alternatieven voor het parkeren van een camper of caravan.

Volgens de politie zijn er slechts twee motieven om een klacht in te dienen en waarbij de politie overgaat tot actie. In het geval van een kar waar geen voertuig aan vast zit (los parkeren op straat mag niet) en in het tweede geval als een camper meer dan 10 dagen op dezelfde plaats staat. Die laatste regel geldt overigens niet alleen voor campers maar voor alle voertuigen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Regels voor campers in Spanje[/su_note]

Dit jaar heeft de politie slechts een keer hoeven op te treden vanwege een camper die ergens geparkeerd stond en compleet gevuld was met afval. In 2018 moest men vaker optreden en werden er acht campers weggestuurd in Ciutat Jardí, een plaats waar vaker campers geparkeerd staan. In die gevallen ging het om personen die in de camper woonden en dus langere tijd op dezelfde plaats stonden.

De camper eigenaren kiezen voor extra brede wegen waar geen of weinig woningen staan om te voorkomen dat een camper te dicht bij een balkon staat waardoor een potentiële dief makkelijk een huis kan inbreken door via de camper op een balkon te komen. Daarnaast willen de camper eigenaren zo min mogelijk het dagelijkse verkeer belemmeren door de campers op meer afgelegen plaatsen te parkeren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.