Search
menu
Search

Dit is de goedkoopste tijd van het jaar om naar Spanje te reizen

Dit is de goedkoopste tijd van het jaar om naar Spanje te reizen
Beeld: via canva.com

Dit is de goedkoopste tijd van het jaar om naar Spanje te reizen

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Indien je geen kinderen hebt en daardoor niet gebonden bent aan de schoolvakanties of de leeftijd hebt bereikt dat je kunt reizen wanneer je wilt, heb je meer flexibiliteit bij het boeken van je (zomer)vakantie en kun je een van de eersten zijn die dit jaar op vakantie gaat. Het geheim om voordelig te reizen in de zomer is door optimaal te profiteren van de eerste warme dagen, of om pas in september te vertrekken, wanneer iedereen weer aan het werk is en je vrijuit naar minder toeristische bestemmingen kunt reizen tegen een voordeliger tarief.

De website Skyscanner brengt jaarlijks een verslag uit over de laatste ontwikkelingen in de reisindustrie en klantgedrag. Het verslag maakt gebruik van de data van zoekopdrachten en boekingen die gedaan zijn via Skyscanner, en op de analyse van gebruikersgedrag. Deze gegevens worden gebruikt om belangrijke trends te onderscheiden en te helpen besparen op boekingen voor (zomer)vakanties. Uit dit onderzoek blijkt dat slechts een klein percentage (7%) van de zoekopdrachten in Spanje voor de goedkoopste week is om te reizen tijdens de zomervakantie.

Je behoort mogelijk tot de gelukkige groep die in juni vakantie viert, aangezien deze maand het voordeligste is om te reizen, net zoals de maand september wanneer het goedkoper is en het hoogseizoen voorbij is. Voor een voordelige zomervakantie is het ook aan te raden je weekenden uit te breiden; de meeste mensen kiezen ervoor om op donderdag of vrijdag te reizen. Maar als je enige speelruimte hebt, raadt Skyscanner aan om op zaterdagen te reizen, voornamelijk in de maanden juli en augustus. Volgens Skyscanner kan het prijsverschil op deze dagen oplopen tot 63% in vergelijking met andere dagen. 

In sommige gevallen kan een klein stukje reizen vanaf de luchthaven van vertrek aanzienlijke besparingen opleveren. De ticketprijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de betreffende luchthaven en de aangeboden routes, zowel nationaal als internationaal.

Besparingsgenerator

Skyscanner heeft op de eigen website een zogenaamde besparingsgenerator gepubliceerd om de goedkoopste vluchten te zoeken. Selecteer eenvoudig je vertrekstad en de maand waarin je wilt reizen. In de volgende stap kun je kiezen uit de populairste reisbestemmingen. Je krijgt dan de gemiddelde vluchtprijs voor de betreffende maand te zien. De besparingsgenerator vertelt je ook wat deze zomer de goedkoopste week is om te reizen, evenals de goedkoopste reisdag. Aan de rechterkant zie je ook de besparingen waarop je kunt rekenen. Zo weet je meteen wanneer je een goede deal te pakken hebt waarop je het meest kunt besparen. KLIK HIER voor de besparingsgenerator.

Ga naar de inhoud