Supermarktketen Mercadona is buitenlands avontuur begonnen

Supermarktketen Mercadona is buitenlands avontuur begonnen
Beeld: Mercadona

VALENCIA – De populairste en meest bezochte supermarktketen van Spanje is de Mercadona en deze Valenciaanse keten is op maandag met een buitenlands avontuur begonnen. De supermarktketen heeft in Spanje een marktaandeel van meer dan 26% maar de eigenaar Juan Roig is vastberaden om ook in Spanje’s buurland Portugal groot te worden.

Met een investering sinds 2016 van 160 miljoen euro en nog eens 100 miljoen euro tot het einde van dit jaar is Mercadona groots uitgepakt in Portugal. Als eerste werd er twee kantoren geopend in Portugal waarna een logistiek centrum volgde. Daarna begon met te bouwen aan de winkels waarbij de eerste van de eerste 10 winkels deze maandag 1 juli haar deuren voor het eerst open deed.

Al lang geleden werd door Juan Roig aangekondigd dat de Mercadona naar Portugal zou gaan en ook de klanten in Spanje zagen op de verpakkingen van de huismerken zoals Hacendado, Deliplus en Bosque Verde steeds meer de tekst in het Spaans en Portugees verschijnen.

De eerste Mercadona van Portugal werd geopend in Canidelo (Vila Nova de Gaia) waarna er nog vijf zullen volgen in Porto, twee in Braga en twee in Aveiro. Aan alle Mercadona winkels wordt op dit moment nog gebouwd, met uitzondering van de supermarkt die op maandag werd geopend.

De supermarkt in Canidelo werd voor het publiek geopend op 2 juli (2019) waarna de Mercadona in Matosinhos volgt op 9 juli, Maia op 16 juli en Gondomar op 23 juli. Voor de overige zes supermarkten die dit jaar worden geopend in Portugal zijn nog geen openingsdata bekend.

Het logistieke centrum werd gebouw op een terrein van 50.000 m2 in Póvoa de Varzim (Porto) terwijl er twee kantoren kwamen in Porto en Lissabon. Op dit moment biedt Mercadona werk aan 900 personen maar tegen het einde van 2019 moet dat aantal oplopen naar 1.100 werknemers.

De Mercadona was tot nu toe alleen in Spanje te vinden maar nu dus ook in Portugal. In Spanje heeft de Mercadona meer dan 1.629 winkels en werken er meer dan 85.800 mensen bij de Mercadona. Er is niets bekend over een eventuele uitbreiding naar andere landen zoals Italië, Frankrijk, Nederland en België.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dia zit bij mij in’t centrum. In Azië en Z Amerika zitten die. Met Aldi, Lidl bb enkel te bereiken via auto is Mercadona vlak bij ‘t centrum en een dik pluspunt.
Een starter, AH was ook begonnen in .be, na 2 j moet ik weer terug naar verschillende winkels. Ik tel steeds alles op tot aan de kassa, je brein gaat dan anders werken.

Sorry Mon, maar ik snap geen klap van dit verhaal. Begrijp ik het goed dat AH in België is begonnen en er toen weer mee opgehouden is? Hopelijk is Mercadona is een blijvertje.

Sorry, een “ïs” te veel.

Bij de lancering van AH in België mocht je in je karretje laden wat je wou, tov andere winkels was dat ‘t goedkoopste. Nu moet je opletten. Mercadona is een mooie aanwinst in Lloret, andere winkels zoals bvb Caprabo hebben daar veel slaag van gehad.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.