Supermarktketen Mercadona is buitenlands avontuur begonnen

Supermarktketen Mercadona is buitenlands avontuur begonnen
Beeld: Mercadona

Supermarktketen Mercadona is buitenlands avontuur begonnen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De populairste en meest bezochte supermarktketen van Spanje is de Mercadona en deze Valenciaanse keten is op maandag met een buitenlands avontuur begonnen. De supermarktketen heeft in Spanje een marktaandeel van meer dan 26% maar de eigenaar Juan Roig is vastberaden om ook in Spanje’s buurland Portugal groot te worden.

Met een investering sinds 2016 van 160 miljoen euro en nog eens 100 miljoen euro tot het einde van dit jaar is Mercadona groots uitgepakt in Portugal . Als eerste werd er twee kantoren geopend in Portugal waarna een logistiek centrum volgde. Daarna begon met te bouwen aan de winkels waarbij de eerste van de eerste 10 winkels deze maandag 1 juli haar deuren voor het eerst open deed.

Al lang geleden werd door Juan Roig aangekondigd dat de Mercadona naar Portugal zou gaan en ook de klanten in Spanje zagen op de verpakkingen van de huismerken zoals Hacendado, Deliplus en Bosque Verde steeds meer de tekst in het Spaans en Portugees verschijnen.

De eerste Mercadona van Portugal werd geopend in Canidelo (Vila Nova de Gaia) waarna er nog vijf zullen volgen in Porto, twee in Braga en twee in Aveiro. Aan alle Mercadona winkels wordt op dit moment nog gebouwd, met uitzondering van de supermarkt die op maandag werd geopend.

De supermarkt in Canidelo werd voor het publiek geopend op 2 juli (2019) waarna de Mercadona in Matosinhos volgt op 9 juli, Maia op 16 juli en Gondomar op 23 juli. Voor de overige zes supermarkten die dit jaar worden geopend in Portugal zijn nog geen openingsdata bekend.

Het logistieke centrum werd gebouw op een terrein van 50.000 m2 in Póvoa de Varzim (Porto) terwijl er twee kantoren kwamen in Porto en Lissabon. Op dit moment biedt Mercadona werk aan 900 personen maar tegen het einde van 2019 moet dat aantal oplopen naar 1.100 werknemers.

De Mercadona was tot nu toe alleen in Spanje te vinden maar nu dus ook in Portugal. In Spanje heeft de Mercadona meer dan 1.629 winkels en werken er meer dan 85.800 mensen bij de Mercadona. Er is niets bekend over een eventuele uitbreiding naar andere landen zoals Italië, Frankrijk, Nederland en België.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.