skip to Main Content
Supermarktketen Mercadona is buitenlands avontuur begonnen
Mercadona

Supermarktketen Mercadona is buitenlands avontuur begonnen

VALENCIA – De populairste en meest bezochte supermarktketen van Spanje is de Mercadona en deze Valenciaanse keten is op maandag met een buitenlands avontuur begonnen. De supermarktketen heeft in Spanje een marktaandeel van meer dan 26% maar de eigenaar Juan Roig is vastberaden om ook in Spanje’s buurland Portugal groot te worden.

Met een investering sinds 2016 van 160 miljoen euro en nog eens 100 miljoen euro tot het einde van dit jaar is Mercadona groots uitgepakt in Portugal. Als eerste werd er twee kantoren geopend in Portugal waarna een logistiek centrum volgde. Daarna begon met te bouwen aan de winkels waarbij de eerste van de eerste 10 winkels deze maandag 1 juli haar deuren voor het eerst open deed.

Al lang geleden werd door Juan Roig aangekondigd dat de Mercadona naar Portugal zou gaan en ook de klanten in Spanje zagen op de verpakkingen van de huismerken zoals Hacendado, Deliplus en Bosque Verde steeds meer de tekst in het Spaans en Portugees verschijnen.

De eerste Mercadona van Portugal werd geopend in Canidelo (Vila Nova de Gaia) waarna er nog vijf zullen volgen in Porto, twee in Braga en twee in Aveiro. Aan alle Mercadona winkels wordt op dit moment nog gebouwd, met uitzondering van de supermarkt die op maandag werd geopend.

De supermarkt in Canidelo werd voor het publiek geopend op 2 juli (2019) waarna de Mercadona in Matosinhos volgt op 9 juli, Maia op 16 juli en Gondomar op 23 juli. Voor de overige zes supermarkten die dit jaar worden geopend in Portugal zijn nog geen openingsdata bekend.

Het logistieke centrum werd gebouw op een terrein van 50.000 m2 in Póvoa de Varzim (Porto) terwijl er twee kantoren kwamen in Porto en Lissabon. Op dit moment biedt Mercadona werk aan 900 personen maar tegen het einde van 2019 moet dat aantal oplopen naar 1.100 werknemers.

De Mercadona was tot nu toe alleen in Spanje te vinden maar nu dus ook in Portugal. In Spanje heeft de Mercadona meer dan 1.629 winkels en werken er meer dan 85.800 mensen bij de Mercadona. Er is niets bekend over een eventuele uitbreiding naar andere landen zoals Italië, Frankrijk, Nederland en België.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Dia zit bij mij in’t centrum. In Azië en Z Amerika zitten die. Met Aldi, Lidl bb enkel te bereiken via auto is Mercadona vlak bij ‘t centrum en een dik pluspunt.
    Een starter, AH was ook begonnen in .be, na 2 j moet ik weer terug naar verschillende winkels. Ik tel steeds alles op tot aan de kassa, je brein gaat dan anders werken.

    1. Sorry Mon, maar ik snap geen klap van dit verhaal. Begrijp ik het goed dat AH in België is begonnen en er toen weer mee opgehouden is? Hopelijk is Mercadona is een blijvertje.

        1. Bij de lancering van AH in België mocht je in je karretje laden wat je wou, tov andere winkels was dat ‘t goedkoopste. Nu moet je opletten. Mercadona is een mooie aanwinst in Lloret, andere winkels zoals bvb Caprabo hebben daar veel slaag van gehad.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken