Search
menu
Search

Er werken in Spanje 2,75 miljoen personen in de toeristische sector

Er werken in Spanje 2,75 miljoen personen in de toeristische sector
Beeld: via canva.com

Er werken in Spanje 2,75 miljoen personen in de toeristische sector

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het aantal werknemers in de toeristische sector die bijdragen aan de Sociale Zekerheid in Spanje is de afgelopen maand met 5,5% gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor, en bedraagt nu 2.752.872. Dit markeert de beste meimaand in de geschiedenis volgens de data vrijgegeven door Turespaña afgelopen vrijdag. Het toerisme vertegenwoordigt nu 13,3% van het totale aantal werknemers in alle sectoren van de Spaanse economie.

In mei is het aantal loontrekkenden met 6,7% toegenomen vergeleken met het vorige jaar en ze vertegenwoordigen nu 81,9% van alle mensen die in de toeristische sector werken. Het subsegment dat de grootste groei kende in het aantal loontrekkende werknemers was dat van de toerismebedrijven, met een stijging van 13,4%. Ook het aantal zelfstandige werknemers groeide licht, met een toename van 0,5%.

Er was een groei van 87.544 werknemers in de horecasector: 55.257 in de voedsel- en drankensector en 32.287 in de logiesverstrekking. Het aantal werknemers bij reisbureaus nam toe met 6.571. De werkgelegenheid in andere toeristische activiteiten steeg met 50.157 personen.

De grootste groei in absolute cijfers werd geregistreerd in Andalusië, Catalonië, de regio Madrid, de Balearen en de Canarische Eilanden. Relatief gezien waren de Balearen (met een groei van 8,1%) en de Canarische Eilanden (met een groei van 7,4%) de regio’s die de grootste vooruitgang lieten zien.

Ga naar de inhoud