Buitenlandse toeristen vinden een parel in een oester in een restaurant in Galicië

Buitenlandse toeristen vinden een parel in een oester in een restaurant in Galicië
Beeld: Antena3 / web

Buitenlandse toeristen vinden een parel in een oester in een restaurant in Galicië

Een buitenlands stel dat op vakantie was in Pontevedra in Galicië maakte een bijzondere ontdekking tijdens hun diner. Terwijl ze genoten van de lokale gastronomie in een klein restaurant genaamd O Bioco, vonden ze een parel in een van hun oesters. Dit voorval benadrukt niet alleen de unieke culinaire ervaringen die reizigers kunnen hebben, maar ook het belang van slow food en aandachtig eten, iets waar de kok ook altijd voor waarschuwt.

Het Noorse echtpaar, David en Stefka, besloot tijdens hun verblijf in Pontevedra te genieten van de lokale specialiteiten. Ze kozen voor O Bioco, een klein etablissement in het hart van de stad, bekend om zijn hoogwaardige zeevruchten, met name de oesters. Wat begon als een gewone maaltijd, veranderde al snel in een onvergetelijke ervaring toen Stefka een parel ontdekte in haar oester.

De vondst was niet alleen een verrassing voor het echtpaar, maar ook voor de eigenaar van het restaurant, Mónica. Hoewel het niet de eerste keer was dat zoiets in haar restaurant gebeurde, blijft het een zeldzame en opwindende gebeurtenis. “Het is niet gebruikelijk omdat wilde oesters ook niet gewoon zijn. Het is ons een paar keer overkomen, maar we hebben klanten die elke week komen en ons al vragen: En ik dan?”, vertelt Mónica lachend.

Deze gebeurtenis onderstreept het belang van authentieke culinaire ervaringen voor toeristen. Veel reizigers zijn op zoek naar unieke momenten die hun reis onvergetelijk maken, en de ontdekking van een parel in een oester is zeker zo’n moment. 

Mónica’s advies aan haar klanten om langzaam te kauwen is niet alleen bedoeld om de smaak te waarderen, maar ook om zulke verrassingen niet te missen. “Ik zeg altijd hetzelfde tegen mijn klanten: kauw langzaam zodat de hele smaak van de wilde oester je mond vult, en ook omdat er altijd een parel kan verschijnen”, legt ze uit. Dit sluit aan bij de filosofie van slow food, die pleit voor bewust en aandachtig eten.

Mónica’s restaurant, O Bioco, onderscheidt zich door het serveren van wilde oesters afkomstig uit O Barqueiro, een gebied in A Coruña. “Wij werken met wilde oesters die uit O Barqueiro komen, een gebied in A Coruña waar de enige bank van dit type oesters in Europa te vinden is”, legt Mónica uit. Deze oesters zijn fundamenteel anders dan de gekweekte variëteiten die vaak in restaurants worden geserveerd.

Ga naar de inhoud