Aantal treinreizen na gratis abonnementen flink toegenomen in Spanje

Aantal treinreizen na gratis abonnementen flink toegenomen in Spanje
Beeld: 123rf

Aantal treinreizen na gratis abonnementen flink toegenomen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de minister van Transport is het aantal treinreizen nadat deze voor een groot gedeelte gratis zijn geworden met minstens 40% toegenomen in Spanje. Er zijn sinds 1 september al meer dan 1,5 miljoen treinabonnementen of meerrittenkaarten weggegeven. Volgens de minister heeft de maatregel het mogelijk gemaakt om 118 miljoen liter benzine en tot 360.000 ton CO2-uitstoot te besparen in de eerste maand van toepassing.

Het aantal ritten op middellange afstandstreinen (Media Distancia) is afgelopen september met 40% gestegen en op Cercanías-treinen met 24% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is te danken aan de maatregel om gratis of met korting te kunnen reizen per trein. 

Deze maatregel geldt van 1 september tot en met 31 december 2022 (met mogelijke verlenging). Inwoners van Spanje maar ook bezoekers zoals toeristen kunnen gratis of met 50% korting met bepaalde treinen rijden. Het gaat daarbij altijd om de houders van meerrittenkaarten waarmee men minimaal 16 ritten moet maken. 

Tot nu toe zijn er meer dan 1,5 miljoen meerrittenkaarten of abonnementen weggeven maar het doel is om voor het einde van het jaar de 2 miljoen te halen. De gratis of met korting treinen is een van de maatregelen van de regering om de hoge kosten te verlagen voor miljoenen inwoners van Spanje en volgens de minister van Transport is het een succes. In DIT ARTIKEL hebben we gedetailleerd uitgelegd hoe je gratis kunt reizen met de trein in Spanje en voor welke treinen dat geldt.

trein
Inwoners en toeristen kunnen gratis met de trein rijden in Spanje
Van 1 september tot en met 31 december 2022 kunnen de houders van meerrittenkaarten of abonnementen in Spanje gratis of met 50% korting met de trein reizen. Een uitleg.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud