Plannen en financiering voor nieuw treinstation in Salou goedgekeurd

Plannen en financiering voor nieuw treinstation in Salou goedgekeurd
Beeld: Ajuntament de Salou / website

Plannen en financiering voor nieuw treinstation in Salou goedgekeurd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – De populaire kustplaats Salou zal eind 2023 eindelijk weer een voltallig en nieuw treinstation hebben. Op dit moment moeten treinreizigers gebruik maken van een tijdelijk ‘klein’ station tegenover het pretpark Port Aventura maar eind 2023 moet daar een nieuw treinstation komen om het oude station in het centrum van de badplaats , dat niet meer in gebruik is sinds begin 2020 het treinspoor werd omgelegd naar een route buiten het centrum, te vervangen.

Voor de bouw van het nieuwe treinstation Salou-Port Aventura heeft Adif 12,4 miljoen euro uitgetrokken. De bouw zal 24 maanden moeten duren en wordt uitgevoerd door bouwonderneming Copcisa. In het nieuwe treinstation moet een grote ontvangst- en vertrekhal komen, ruimtes voor horeca en winkels, toiletten en een loket voor treinkaartjes, zo meldt de gemeente Salou.

Naast het nieuw te bouwen treinstation, dat dus het tijdelijke station bij Port Aventura gaat vervangen, moeten ook 200 parkeerplaatsen komen voor personenwagens en ruimte voor bussen en taxi’s naast de zogenaamde ‘Kiss&Ride’ stop. Ook moet er een verbinding gemaakt worden met de toekomstige trein-tram langs de kust, mochten die plannen ooit doorgaan.

Na tientallen jaren vertraging werd op maandag 13 januari 2020 het nieuwe spoorwegnetwerk rond de Catalaanse kustdorpen aan de Costa Dorada in het zuiden van de provincie Tarragona in gebruik genomen. Dit zorgde er echter wel voor dat er veel veranderingen kwamen waarbij het treinstation in Salou kwam te vervallen, er een nieuwe station in Cambrils in gebruik werd genomen en ook Tarragona minder treinen heeft, zoals we HIER al schreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.