Vrijgezellenfeestjes worden aan banden gelegd in Malaga

Vrijgezellenfeestjes worden aan banden gelegd in Malaga
Beeld: Canva

Vrijgezellenfeestjes worden aan banden gelegd in Malaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeenteraad van Málaga heeft groen licht gegeven tijdens de vergadering voor het wijzigen van een wet voor de garantie voor het samenleven van burgers in de stad. De wijziging zal binnenkort voorgesteld worden in de plenaire vergadering, waar erover gestemd zal worden. De wijziging komt voort uit de toenemende overlast in de afgelopen jaren bij besloten feesten zoals vrijgezellenfeestjes. Het gaat dan om soorten gedrag die niet gewenst zijn, zoals het dragen van niets anders dan ondergoed, of het tonen van erotische zaken in de publieke ruimte. 

Deze situatie heeft tot gevolg dat de gemeenteraad van Málaga nu een nieuwe regulering stelt om de publieke ruimte een plek te laten zijn waar men samen kan komen op een beschaafde manier en waar plek is voor verschillende levenswijzen die in de stad thuis zijn. De gemeente gaat wel uit van het grondrecht tot individuele uiting, maar past strafmaatregelen bij minimale tussenkomst aan. Zo worden individuele gedragingen alleen nog gerekend als overtredingen naarmate de vrijheid van levenswijze van andere personen in het gedrang komt. 

Uiteindelijk is het doel van de nieuwe verordening dat sommige gedragingen geremd zullen worden die het samenleven tussen de bewoners en de bezoekers van de stad kunnen verstoren. Concreet gezien gaat het dan om mensen die in ondergoed op straat lopen. Tenzij er speciale toestemming is van de gemeente op specifieke plekken, moet men altijd voldoende gekleed gaan. Daarnaast mogen er nu ook geen kledingstukken of attributen gedragen worden die genitalen weergeven of op een andere manier een seksueel karakter hebben. Daarbij wordt overigens wel eerst een waarschuwing gegeven. Als de overtreder het gedrag dan voortzet, zal er een aanklacht worden ingediend. De agent kan een overtreder dan beboeten of zelfs arresteren.

vrijgezellenfeest
Geen penis-hoofdbanden en sekspoppen meer tijdens erotisch getinte vrijgezellenfeesten in Málaga
De gemeente Málaga gaat een halt toeroepen aan de problematische vrijgezellenfeesten die vooral erotisch getint zijn met penis-hoofdbanden of opblaasbare sekspoppen en erotische of helemaal geen kleding.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud