Search
menu
Search

Illegaal Rave feest in Murcia brengt gemengde gevoelens bij buurtbewoners

Illegaal Rave feest in Murcia brengt gemengde gevoelens bij buurtbewoners
Beeld: VOORBEELDFOTO / via canva.com

Illegaal Rave feest in Murcia brengt gemengde gevoelens bij buurtbewoners

Elk jaar rond de feestdagen duikt er wel eentje op: een illegaal rave-feest midden in de natuur. Dit jaar is Los Paganes in Murcia aan de buurt. De buurtbewoners slaan munt uit de feestvierders die hun inkopen in het dorp doen. En sommigen genieten zelfs van de gelegenheid om mee te vieren.

Als er één iets is wat de inwoners van Los Paganes betreuren, dan is het dat ze niet wisten dat duizenden mensen de overgang van oud naar nieuw vlakbij hun dorpje zouden vieren. Op een verlaten renbaan in the middle of nowhere (el medio de la nada) komen duizenden jongeren samen. En die hebben eten en drank nodig.

“Als ik het geweten had, kocht ik nog snel een paar dozijn kratten coca-cola”, vertelt Pedro, een buurtbewoner. “Als je ze aan 50 eurocent verkoopt, had je goed verdiend dezer dagen”. Pedro heeft telefonisch contact met de krant El Confidencial. De man is garagist en zoals elke goede zelfstandige zag hij zaken op het illegale feest. “Maar als ik vandaag klaar ben, ga ik meevieren”, vertelt hij enthousiast.

“Mijn ouders waren er gisteren al. Ze praatten de hele namiddag met de feestvierders. Er zijn Duitsers, Engelsen, wat je maar wil”. Volgens Pedro is er nauwelijks geluidsoverlast in het dorp. Vaak gebruiken motorrijders de verlaten racebaan, wat voor veel meer lawaai zorgt.

Lali heeft een vleeswinkel in Los Paganes. ’s Nachts hoor je in de verte wel de bas van het feest, maar verder heeft ze geen last van de aanwezigen. “Luister”, zegt ze stil. “Qua hygiëne kunnen ze soms wat beter doen. Maar wat wil je, ze zitten daar in het niets, er is niets.. Wij moeten ten slotte verkopen, zolang ze blijven komen is dat fantastisch”.

Op het hoogtepunt van het illegale feest waren zo’n 8.000 mensen aanwezig. Vorig jaar rond deze tijd gebeurde iets gelijkaardig in La Peza (Granada). Alles lijkt erop dat de rave nog verder gaat tot na Driekoningen (Reyes), net zoals vorig jaar in La Peza. De politie blijft in de buurt, maar grijpt voorlopig niet in.

Ga naar de inhoud