Politie arresteert in Nederland Spaanse moordverdachte van de Trinitarios-bende

Politie arresteert in Nederland Spaanse moordverdachte van de Trinitarios-bende
Beeld: Ministerio de Interior / web

Politie arresteert in Nederland Spaanse moordverdachte van de Trinitarios-bende

De Trinitarios, een criminele groep uit de Dominicaanse Republiek, is steeds actiever in Nederland. Deze gewelddadige bende, ontstaan in New York, staat bekend om moorden, afpersing en drugshandel. Een recente arrestatie van een voortvluchtig lid onthult hun groeiende aanwezigheid en activiteiten in Nederland.

In een recente samenwerking tussen de Nederlandse en Dominicaanse autoriteiten is een voortvluchtig lid van de bende Trinitarios gearresteerd in Amsterdam. De man stond gesignaleerd voor een poging tot moord en wapenbezit.

De zaak begon in februari 2017 toen een jongeman in de buurt van een nachtclub in Madrid werd neergeschoten. Volgens de onderzoekers was het slachtoffer lid van een rivaliserende bende, genaamd “Dominican don’t Play”. De dader, een lid van de Trinitarios, opende het vuur na een confrontatie binnen de club.

Na de schietpartij slaagde de verdachte erin te ontsnappen en dook onder. Er werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd, wat uiteindelijk leidde tot zijn arrestatie in Nederland. Daar had de verdachte onder een valse identiteit een nieuw crimineel leven opgebouwd. Vingerafdrukken onthulden echter zijn ware identiteit als de Spaanse verdachte.

De Nederlandse autoriteiten werkten nauw samen met de Dominicaanse politie om de locatie van de voortvluchtige te achterhalen. Nadat bekend werd dat hij zich mogelijk in Amsterdam bevond, werd de Nederlandse ENFAST-eenheid (Expertise Netwerk Favoured Operational Support Teams) ingeschakeld.

Deze gespecialiseerde eenheid, die zich richt op de bestrijding van zware en georganiseerde criminaliteit, slaagde erin de verdachte op te sporen en aan te houden.

Ga naar de inhoud