180 procent meer elektrische auto’s verkocht in Spanje

180 procent meer verkoop elektrische auto’s in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In de maand mei zijn er in Spanje 180% meer elektrische auto’s verkocht. Dat lijkt heel veel maar uiteindelijk gaat het om 1.174 voertuigen wat slechts 0,79% is van het totaal verkochte auto’s van 125.625 in de maand mei. Over het algemeen zijn er in Spanje minder auto’s in alle brandstof categorieën verkocht in mei.

Met 1.174 verkochte elektrische auto’s is het totale aantal van de eerste vijf maanden van dit jaar gestegen naar 5.260 vehículos eléctricos. Dat is 93,45% meer dan de eerste vijf maanden in 2018. In totaal echter is het aandeel elektrische voertuigen op het totaal verkochte auto’s van 561.953 slechts 0,78%, aldus de gegevens van de vereniging van autohandelaren ANFAC.

Er werden in mei 669 (+43%) plug-inhybride (híbrido enchufable) modellen verkocht waarbij dat aantal tussen begin januari en eind mei is opgelopen naar 3.074 (+74%). Als men kijkt naar de hybride (híbrido) modellen dan is dat veel hoger met 10.597 verkochte auto’s in mei en gedurende de eerste vijf maanden 41.136 auto’s.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Waarom worden er zo weinig elektrische auto’s verkocht in Spanje?[/su_note]

Er werden naast de elektrische auto’s, plug-in hybrides en hybride auto’s ook modellen die op gas rijden verkocht. Dat aantal liep in mei op naar 3.562 (+53%) met dit jaar een totaal van 14.204 (+71%). Er werd tot nu toe in Spanje dit jaar nog geen een waterstofauto (vehículo de hidrógeno) verkocht.

Als gekeken wordt naar de conventionele brandstof auto’s dan valt op dat er minder auto’s werden verkocht in de maand mei. Wat betreft de benzinemodellen daalden de verkopen met -2,65% naar 77.280 voertuigen. Wat betreft de dieselmodellen daalden de verkopen met 19,16% naar 55.877 voertuigen.

Tot nu toe dit jaar werden er 354.189 benzinemodellen verkocht in Spanje wat 52,84% is van de 561.953 verkochte voertuigen. Er werden tot eind mei 252.398 dieselmodellen verkocht wat een aandeel is van 37,46%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.