skip to Main Content
180 procent meer elektrische auto’s verkocht in Spanje
123rf

180 procent meer elektrische auto’s verkocht in Spanje

MADRID – In de maand mei zijn er in Spanje 180% meer elektrische auto’s verkocht. Dat lijkt heel veel maar uiteindelijk gaat het om 1.174 voertuigen wat slechts 0,79% is van het totaal verkochte auto’s van 125.625 in de maand mei. Over het algemeen zijn er in Spanje minder auto’s in alle brandstof categorieën verkocht in mei.

Met 1.174 verkochte elektrische auto’s is het totale aantal van de eerste vijf maanden van dit jaar gestegen naar 5.260 vehículos eléctricos. Dat is 93,45% meer dan de eerste vijf maanden in 2018. In totaal echter is het aandeel elektrische voertuigen op het totaal verkochte auto’s van 561.953 slechts 0,78%, aldus de gegevens van de vereniging van autohandelaren ANFAC.

Er werden in mei 669 (+43%) plug-inhybride (híbrido enchufable) modellen verkocht waarbij dat aantal tussen begin januari en eind mei is opgelopen naar 3.074 (+74%). Als men kijkt naar de hybride (híbrido) modellen dan is dat veel hoger met 10.597 verkochte auto’s in mei en gedurende de eerste vijf maanden 41.136 auto’s.

Er werden naast de elektrische auto’s, plug-in hybrides en hybride auto’s ook modellen die op gas rijden verkocht. Dat aantal liep in mei op naar 3.562 (+53%) met dit jaar een totaal van 14.204 (+71%). Er werd tot nu toe in Spanje dit jaar nog geen een waterstofauto (vehículo de hidrógeno) verkocht.

Als gekeken wordt naar de conventionele brandstof auto’s dan valt op dat er minder auto’s werden verkocht in de maand mei. Wat betreft de benzinemodellen daalden de verkopen met -2,65% naar 77.280 voertuigen. Wat betreft de dieselmodellen daalden de verkopen met 19,16% naar 55.877 voertuigen.

Tot nu toe dit jaar werden er 354.189 benzinemodellen verkocht in Spanje wat 52,84% is van de 561.953 verkochte voertuigen. Er werden tot eind mei 252.398 dieselmodellen verkocht wat een aandeel is van 37,46%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Niet vergeten als je de batterij aan een laadpost oplaad je voertuig niet verlaten want deze zou wel eens in de fik gaan zoals onlangs is gebeurd. Dus bij de verplichte voertuig uitrusting een klapstoel meenemen.
  Verder is het niet logisch dat er weinig alternatieven zijn buiten de elektrische auto. Daarom zijn er producenten zoals BMW, Honda, Toyota en ook Chinese fabrikanten terug gestart met de ontwikkeling met waterstof en batterij met waterstof.
  Was er geen Hesla (batterij met waterstof) die 1.000 km kon rijden ?

 2. In plaats van hier al die zever te houden van elektrische autos he. Alde afgedankte auto’s van europa gaan naar afrika en rijden daar nog tientallen jaren verder. Wat nut heeft dat het eene stuk van de wereld dat zogezegd niet vervuild en het andere dat met oude wagens blijft rond rijden.
  Punt twee get opwekken van aldie elektriciteit is nog steeds voor meer dan 70 procent zwaar vervuilend door kern centrales en andere brol.
  En punt maak eerst dat de elektrische auto toegankelijk is voor iedere mens en niet enkel voor de hoge lonen. Een alleenstaande kan het vergeten van zo een auto te kopen.
  Dus denk maar is twee keer na voor je allemaal massaal gaat elektrische auto’s kopen.

 3. Spanje is een mooie markt voor Nederlandse bedrijven zoals Fastned, EVbox en New Motion. Barcelona en Madrid kunnen als proeftuinen dienen om de producten later uit te rollen over het land.

 4. De elektrische auto de melk koe voor de toekomst, de eerste 30 jaar gaat ik er nog niet aan denken en blijf eigenwijs Diesel rijden. Moet er niet aan denken dat ik nog geen 400 km kan rijden op een volle batterij en dan voor het laden ook nog eens een half uur moet gaan wachten en als er mensen voor je zijn die tijd verdubbeld of verdriedubbeld nee dank je ik heb wel wat beters te doen.

   1. Als jij blij bent met deze autos die zogenaamd beter voor de natuur zouden moeten zijn maar waarvan de aangeleverde stroom meer vervuiling veroorzaakt dan het wagen park van nu dan leef je nog in dromen land. En inderdaad gaan alle oude nog goed rijdende auto´s naar de andere kant van de wereld. Bijelkaar opgeteld levert de toekomst nog meer negatieve uitstoot op van beide kanten.

    1. Goh, Koos. Wat weet jij dat allemaal goed zeg. En wat fijn ook voor je dat je liever achteruit kijkt dan vooruit de toekomst in. Wat zal jij fijn uit bed stappen iedere ochtend.

     1. Als je mijn bericht “goed” leest zie je dat ik juist vooruit kijk en daar zelfs een negatiever plaatje uit tevoorschijn ziet komen enkel en alleen omdat een handje vol heren veel geld wil verdienen. Toekomst prima! Maar dan wel op een manier waar we allemaal wat aan hebben.

     2. Vanuit jou standpunt gezien zijn elektrische auto’s niet vervuilend; wat met de batterijen met hun beperkte levensduur en het opwekken van stroom met olie of kernenergie wat ook vervuilend is. De enige oplossing is waterstof of te voet.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by