40 jaar oude mythische Spaanse televisieserie ‘Verano Azul’ weer op de televisie te zien

40 jaar oude mythische Spaanse tv/serie ‘Verano Azul’ weer op de televisie te zien
Beeld: RTVE

40 jaar oude mythische Spaanse televisieserie ‘Verano Azul’ weer op de televisie te zien

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In het jaar dat de mythische Spaanse feel good televisieserie uit 1981 precies 40 jaar oud is geworden, heeft de Spaanse publieke omroep besloten opnieuw de 19 afleveringen uit te zenden. Deze zijn sinds 1 augustus op La2 of TVE2 om 20.15 uur te zien waarbij je terug wordt genomen naar de tachtiger jaren en de avonturen van de hoofdrolspelers in de badplaats Nerja aan de Costa del Sol.

Sinds 1 augustus zijn op La2 de 19 afleveringen van de in Spanje mythische serie Verano Azul te zien waarin de avonturen van o.a. Bea, Desi, Javi, Pancho, Quique, Piraña en Tito, Julia en Chanquete te volgen zijn tijdens hun vakantie in Nerja aan de Costa del Sol. De serie werd tussen augustus 1979 en december 1980 opgenomen in de populaire vakantieplaats waarna de serie vanaf oktober 1981 op TVE te zien was.

In 2019 vierde men in Nerja feest omdat het toen 40 jaar geleden was dat men begon met de opnames waardoor Nerja voorgoed op de toeristische kaart werd geplaatst. Maar in 2021 viert men opnieuw het 40-jarig bestaan omdat op 11 oktober 1981 werd begonnen met de uitzending van de 19 afleveringen. 

Daarom is sinds 1 augustus 2021 elke dag om 20.15 uur op La2 of TVE2 en ook op de website van RTVE een aflevering te zien van ‘Verano Azul’, een serie waar veel Spanjaarden mee opgegroeid zijn zoals in Nederland ‘Q&Q’ of ‘De Zevensprong’ om maar iets te noemen.

De televisieserie ‘Verano Azul’ vertelt het verhaal van diverse families die gedurende de zomer hun vakantie doorbrengen in de badplaats Nerja aan de Costa del Sol. De kinderen beleven allerlei avonturen die door praktisch het hele land werden gevolgd. Ook nu nog komen er Spanjaarden naar Nerja om te kijken waar de serie werd opgenomen en om de blauwe boot ‘La Dorada I’ te bekijken die in Nerja staat.

Serie

Verano Azul, wat blauwe zomer betekent, werd opgenomen tussen 1979 en 1980 en er werden 19 afleveringen uitgezonden. Op dat moment had de Spaanse televisie niet veel budget maar wist men toch een serie te creëren die in korte tijd zeer geliefd werd in Spanje. Buiten Spanje werd de televisieserie ook uitgezonden in enkele Zuid Amerikaanse landen en ook in Portugal, Frankrijk, Joegoslavië, Polen en Bulgarije. De serie werd uitgezonden tussen 11 oktober 1981 en 14 februari 1982.

De hoofdpersonen uit de serie zijn de kinderen en tieners Bea (Pilar Torres), Desi (Cristina Torres), Javi (Juanjo Artero), Pancho (Jose Luis Fernández), Quique (Gerardo Garrido), Piraña (Miguel Ángel Valero) en Tito (Miguel Joven), evenals twee volwassenen, de gepensioneerde zeeman Chanquete ( Antonio Ferrandis ) en de schilder Julia (María Garralón). Samen beleven zij diverse spannende avonturen in en rondom de badplaats Nerja.

Er werden op veel plaatsen in en rond Nerja opnames gemaakt zoals bij het playa de Burriana, Cala Chica, la Cueva del Gato Verde en natuurlijk het Balcón de Europa. Bekijk de afleveringen van Verano Azul HIER op de website van RTVE.

Ga naar de inhoud