Nieuwe luxe hotel in gerenoveerd treinstation Canfranc krijgt vorm in Huesca

Nieuwe luxe hotel in gerenoveerd treinstation Canfranc krijgt vorm in Huesca
Beeld: Canva

Nieuwe luxe hotel in gerenoveerd treinstation Canfranc krijgt vorm in Huesca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Het oude, befaamde treinstation van Canfranc in de Pyreneeën van de provincie Huesca wordt binnenkort voor lange tijd een hotel. Het hotel Royal Hideaway, van de groep Barceló uit Barcelona opent er de deuren in december.

Het internationale treinstation van Canfranc werd in 1928 ingewijd. Het ligt op een boogscheut van de Franse grens, en heeft decennia lang dienst gedaan als belangrijke draaischijf tussen Spanje en Frankrijk. Vandaag wordt het gebouw omgetoverd tot een vijfsterrenhotel. Bij de bouw wordt de geest van het station hoog gehouden. Zowel de inkomsthal als de kamers zullen elementen bevatten die aan de geschiedenis van het gebouw herinneren. Het decor is geïnspireerd op de goede jaren ’20 van de vorige eeuw.

Het Hotel Royal Hideaway zal in totaal 104 kamers tellen. Om de zaken in goede banen te leiden, komen er 150 vacatures vrij. Ook zal het hotel over een spa, een vergaderzaal en een restaurant beschikken.

De opening van het hotel is nog steeds voorzien in december volgend jaar. De werken schieten goed op, vooral op de bovenverdiepingen. In augustus wordt echter voorzien om op de benedenverdieping te concentreren.

Van aan de kant van de burgemeester van Canfranc, Fernando Sánchez, komt alleen maar lof. Hij beweert erg tevreden te zijn omdat het nieuwe hotel een nieuwe toeristische trekpleister kan vormen. Alle informatie over het nieuwe hotel werd gebundeld op de website van de Barcelo groep.

canfranc
Dit wordt het nieuwe luxe hotel in het oude Canfranc treinstation in de Pyreneeën
Het oude en grootste stationsgebouw van Europa in Canfranc (Huesca) in de Pyreneeën krijgt eind dit jaar een luxe hotel van Barceló en waarvan de eerste foto’s zijn gepresenteerd.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud