De komst van de Ikea in Tarragona hangt nu alleen nog af van Ikea zelf

Oeps ... foto ontbreekt!

De komst van de Ikea in Tarragona hangt nu alleen nog af van Ikea zelf

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Volgens de gemeente Tarragona zijn alle papieren, documenten en vergunningen in orde en kan Ikea beginnen met de bouw. De komst van het Zweedse meubelconcern hangt volgens de gemeente nu alleen nog af van de beslissing van Ikea zelf. Wanneer de winkelketen de gemeente belt voor de vergunningen liggen deze klaar, aldus de krant Diari de Tarragona.

Sinds 2012 hebben Ikea en de gemeente Tarragona contact over de bouw van wat een van de grootste winkels van Spanje moet gaan worden. Sindsdien komen er regelmatig nieuwsberichten naar buiten over Ikea in Tarragona maar een eerste steen is nog steeds niet gelegd en Ikea heeft nog steeds niet aangegeven wanneer men met de bouw gaat beginnen en of men met de bouw gaat beginnen.

Nu de gemeente zegt dat alle administratieve rompslomp geregeld is en er groen licht is voor de bouw van de winkel hangt alles af van Ikea zelf. Het Zweedse meubelconcern wil nog steeds een winkel openen in Tarragona waarbij dit de eerste winkel buiten de provincie Barcelona zou zijn, daar zijn al drie winkels te vinden. Ikea heeft echter ook een andere optie, die van een kleinere stadswinkel, zoals we hier melden.

Een van de belangrijkste knelpunten voor de gemeente was ook de bouw van een nieuwe woonwijk naast de toekomstige Ikea. Dat zorgde voor veel kopzorgen bij de gemeente maar die problemen zijn blijkbaar opgelost.

Ikea moet als ze wil beginnen met de bouw de grond tegenover het winkelgebied Les Gavarres kopen voor zo’n 14 miljoen euro, de bouwvergunning aanvragen, welke volgens de gemeente reeds klaar ligt, waarna de bouw kan beginnen. Overigens heeft Ikea reeds 15,7 miljoen euro aan Tarragona betaald voor de commerciële rechten van het gebied dus interesse is er wel.

Voor de inwoners van Tarragona en omgeving zoals de dorpen aan de Costa Dorada en het binnenland van de provincie is het dus nog steeds wachten. De enige manier om Ikea meubels te kopen is om naar Barcelona te rijden om daar een van de drie winkels te bezoeken. Een andere mogelijkheid is om de meubels via internet te kopen en deze tegen een x-bedrag te laten bezorgen bij het nieuw geopende ophaalpunt Click&Collect in Constanti.

Ga naar de inhoud