Search
menu
Search

Spanje staat binnen de EU op de vierde plaats wat betreft snel internet

Spanje staat binnen de EU op de vierde plaats wat betreft snel internet

Spanje staat binnen de EU op de vierde plaats wat betreft snel internet

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de meest recente cijfers van het Europees Statistiekbureau Eurostat staat Spanje wat betreft snel internet op een 4e plaats binnen de Europese Unie. Dat is beter dan Nederland dat op de 6e en België dat op de 22e plaats staat. Malta is het land met een hogesnelheidsinternet dekking voor alle huishoudens (100%), gevolgd door Luxemburg (96%), Denemarken (95%) en Spanje (94%). Voor Nederland is dat bijna 91% en voor België bijna 69%. Het EU-gemiddelde is 70%.

Volgens de cijfers van Eurostat had 70% van alle EU-huishoudens in 2021 de beschikking over snel internet terwijl dat in 2013 nog slechts 16% was. Dat snelle internet is de laatste jaren ook aanzienlijk verbeterd in dunbevolkte gebieden waar het aantal vaste internetaansluitingen steeg van 4% naar 37%.

Malta is het land met een hogesnelheidsinternet dekking voor alle huishoudens van 100% gevolgd door Luxemburg met 96%, Denemarken met 95% en Spanje met een dekking van 94%. Voor Nederland is dat een dekking van bijna 91% terwijl dat voor België bijna 69% is. Het EU-gemiddelde is 70% dekking. 

Zoals we HIER al eens geschreven hebben, heeft Spanje volgens de laatste cijfers van juni (2022) 13,2 miljoen huishoudens en bedrijven met een glasvezel internetverbinding. Dat zijn er 1,1 miljoen meer dan in juni 2021 waarbij er van mei op juni 66.894 nieuwe ‘líneas de fibra óptica’ bij zijn gekomen in Spanje. Ook het aantal mobiele telefoonlijnen steeg terwijl het aantal vaste telefoonlijnen en ADSL internetverbindingen daalde.

In 2021 heeft de Europese Commissie als doelstelling voor 2030 het bereiken van gigabit-connectiviteit in alle EU-huishoudens en 5G-dekking voor alle bevolkte gebieden vastgesteld. Er is al aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de uitrol van vaste verbindingen met een zeer hoge capaciteitsnetwerk (VHCN) in de hele EU.

glasvezel
Spanje heeft 13,2 miljoen glasvezel internetverbindingen en 56 miljoen mobiele telefoonlijnen
Het aantal glasvezel internetverbindingen in Spanje is in een jaar tijd met 1,1 miljoen naar 13,2 miljoen gestegen terwijl het aantal mobiele telefoonlijnen steeg naar meer dan 56 miljoen.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud