Hema wil in Spanje 75 miljoen euro investeren in 150 nieuwe winkels en online winkel

Oeps ... foto ontbreekt!

Hema wil in Spanje 75 miljoen euro investeren in 150 nieuwe winkels en online winkel

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 29 september werd in de Calle Pelayo in het centrum van Barcelona en op steenworp afstand van het centrale plein Plaza Catalunya de derde Hema vestiging van Barcelona geopend. Daarmee is de Hema familie in Spanje uitgegroeid naar 8 winkels waarvan 5 in Madrid en 3 in Barcelona. Als het aan de Hema España ligt moet dat aantal de komende vijf jaar oplopen naar 150 winkels overal in Spanje, aldus de directeur Richard Flint.

Op vrijdag 29 september heeft Barcelona er een nieuwe Hema bij gekregen, eentje die niet ver is gelegen van de eerste Hema vestiging in Barcelona in de Calle de Portaferrissa nummer 16, een zijstraat van de Ramblas, die in mei 2016 werd geopend. Op 19 juli dit jaar werd de tweede Hema winkel in Barcelona geopend in het winkelcentrum Glòries aan de Avenida Diagonal nummer 208 en nu was het tijd voor de derde winkel. Deze is gelegen aan de Calle Pelayo nummer 52.

150 winkels

Deze nieuwe Hema vestiging moet er een worden van nog eens 150 die de Hema de komende vijf jaar wil gaan openen in Spanje waarbij gedacht wordt aan andere steden waaronder Valencia, Málaga, Sevilla en Bilbao. Volgens de directeur richt de Hema haar pijlen op een nieuwe locatie als op de sociale media zoals Facebook en Instagram gemerkt wordt dat er veel vraag naar is voor een bepaalde regio. De Hema is al bezig met het zoeken naar geschikte locaties voor nieuwe vestigingen en heeft 75 miljoen euro klaarliggen voor de uitbreiding van het Hema netwerk in Spanje waarbij voorlopig als eerste gedacht wordt aan provinciale hoofdsteden.

Buiten de winkels die gelegen zijn in een centrum van een stad wil de Hema ook uitbreiden naar treinstations, vliegvelden en winkelcentra om daar kleinere Hema vestigingen te openen.

Website

Voor diegene die niet bij Barcelona of Madrid in de buurt wonen zal het vanaf januari 2018 mogelijk zijn om de Hema producten online via de nieuwe website te bestellen. De gekochte producten kunnen dan of opgehaald worden bij een Hema vestiging, wat dus geen optie is als je ver weg woont, of thuisbezorgd worden. Voor diegene die echter niet kunnen wachten tot januari voor de Spaanse website is het mogelijk om op de Nederlandse of Belgische website een bestelling te plaatsen en producten in Spanje te laten afleveren (behalve de Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla). Niet alle producten kunnen in Spanje geleverd worden maar voor meer informatie dien je naar de website van de Hema Nederland of Hema België te gaan.

Succes

De Hema Spanje geeft aan dat het profiel van de typische Hema klant vrouwen zijn tussen de 20 en 32 jaar die naar frisse, vrolijke, kwalitatief goede en betaalbare producten zoeken. De meest succesvolle producten tot nu toe bij zo’n beetje alle Hema vestigingen is de make up, kleding, huishoudelijke artikelen en vooral de stroopwafels en ontbijtkoek die blijkbaar niet aan te slepen zijn.

Lees ook: Rookworsten en tompoezen in de toekomst ook bij de Hema’s in Spanje

Spaans publiek

Hema heeft vanaf het begin in 2014 met de opening van de eerste winkel in Madrid aangegeven dat ze niet voor de Nederlanders en Belgen gaan in Spanje, dat wil zeggen, het assortiment van de Spaanse winkels is iets anders dan wat men gewend is in Nederland en België. De Hema wil de Spaanse markt veroveren met de typische Hema producten waar de rookworsten en tompoezen voorlopig nog steeds niet tussen zitten. Het grappige is dat de opzet van de winkels in Spanje nu juist weer geïmporteerd gaat worden naar de Nederlandse vestigingen die ook verbouwd worden naar de lijn van de Spaanse winkels.

Oorsprong

De Hema, wat eigenlijk Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam betekend, is een warenhuis met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. De H.E.M.A werd opgericht in 1926 als stuntwinkel en als tegenpool van de Bijenkorf waar in die jaren alleen de rijkeren hun spullen kochten. In 2007 werd de Hema verkocht door de Maxeda holding aan het Britse Lion Capital voor ruim 1,1 miljard euro. Daar waar de Hema financiële problemen blijkt te hebben in Nederland lijkt het er op dat de uitbreiding in Spanje vooralsnog zonder problemen verloopt.

De uitbreiding van de Hema in Spanje moet zorgen voor 150 nieuwe winkels in de komende vijf jaar maar dan moet de Hema wel op het gaspedaal drukken want andere ketens zoals Ale Hop en Flying Tiger rijzen als paddestoelen uit de grond terwijl de Hema vestigingen maar mondjesmaat worden geopend en tot nu toe ook alleen nog maar in Barcelona en Madrid.

Ga naar de inhoud