Grote brand op camping in de Mar Menor in de Murcia regio

Grote brand op camping in de Mar Menor in de Murcia regio
Beeld: 112 Región de Murcia / Twitter

Grote brand op camping in de Mar Menor in de Murcia regio

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Een meer dan vier uur durende uitslaande brand op Camping Villa Caravaning de La Manga heeft 19 percelen met stacaravans en bungalows verwoest. De politie en brandweer moesten tientallen aanwezige personen evacueren maar niemand raakte gewond. Er is wel veel materiële schade aan caravans, bungalows en camping gebouwen.

De brandweer kreeg via het 112 noodnummer zondagmorgen rond 8.30 uur een melding binnen van een brand op de Camping Villa Caravaning de La Manga. Een caravan was in brand gevlogen waarna het vuur zich snel uitbreidde naar andere stacaravans en bungalows in de omgeving. In totaal zijn er volgens de camping zeker 19 percelen verwoest maar het exacte aantal is nog niet bekend.

Gelukkig raakte niemand gewond en konden mensen die zich in de stacaravans of bungalows bevonden snel geëvacueerd worden. De meeste van hen kregen van de gemeente Cartagena een andere tijdelijke overnachting aangeboden of gingen naar familie in de buurt. Het vuur veroorzaakte een grote rookwolk die van kilometers ver te zien was. Vanaf de RM-12 weg was ook het vuur te zien.

Ga naar de inhoud