Grote brand op camping in de Mar Menor in de Murcia regio

Grote brand op camping in de Mar Menor in de Murcia regio
Beeld: 112 Región de Murcia / Twitter

Grote brand op camping in de Mar Menor in de Murcia regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – Een meer dan vier uur durende uitslaande brand op Camping Villa Caravaning de La Manga heeft 19 percelen met stacaravans en bungalows verwoest. De politie en brandweer moesten tientallen aanwezige personen evacueren maar niemand raakte gewond. Er is wel veel materiële schade aan caravans, bungalows en camping gebouwen.

De brandweer kreeg via het 112 noodnummer zondagmorgen rond 8.30 uur een melding binnen van een brand op de Camping Villa Caravaning de La Manga. Een caravan was in brand gevlogen waarna het vuur zich snel uitbreidde naar andere stacaravans en bungalows in de omgeving. In totaal zijn er volgens de camping zeker 19 percelen verwoest maar het exacte aantal is nog niet bekend.

Gelukkig raakte niemand gewond en konden mensen die zich in de stacaravans of bungalows bevonden snel geëvacueerd worden. De meeste van hen kregen van de gemeente Cartagena een andere tijdelijke overnachting aangeboden of gingen naar familie in de buurt. Het vuur veroorzaakte een grote rookwolk die van kilometers ver te zien was. Vanaf de RM-12 weg was ook het vuur te zien.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.