Meer werkenden maar ook meer werklozen in Spanje in september

Meer werkenden maar ook meer werklozen in Spanje in september
Beeld: via 123rf

Meer werkenden maar ook meer werklozen in Spanje in september

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In september 2023 is het aantal werklozen in Spanje met 19.768 personen gestegen, een stijging van 0,7%. Deze stijging is vooral te wijten aan het einde van het toeristische seizoen, waardoor er in de dienstensector meer werklozen zijn. Dit is de tweede maand op rij dat de werkloosheid is gestegen.

Aan het einde van september was het totale aantal werklozen in Spanje nog steeds boven de 2,7 miljoen, maar het was wel het laagste aantal in een septembermaand sinds 2008. Het aantal werkenden is echter ook gestegen met ruim 18.000 personen naar een totaal van 20,7 miljoen werkenden.

De werkloosheid in Spanje is in september met 19.768 personen gestegen, wat de grootste stijging is sinds 2018. De stijging is vooral te wijten aan het einde van het toeristische seizoen. In de afgelopen 12 maanden is de werkloosheid met 219.451 personen gedaald, maar het blijft nog steeds boven de 2,7 miljoen.

Het ministerie van Arbeid en Sociale Economie heeft erop gewezen dat september een maand is waarin de werkloosheid meestal stijgt door de seizoensgebonden trend. In feite daalde de werkloosheid in september van dit jaar met 3.736 personen.

Ga naar de inhoud