Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2022

Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2022
Beeld: Toro, Zamora / Canva

Nieuwe magische dorpen op de lijst ‘Pueblos Mágicos de España’ 2022

MADRID – Het initiatief ‘Pueblos Mágicos de España’ ofwel Magische Dorpen van Spanje heeft voor 2022 diverse nieuwe dorpen op de lijst gezet waardoor deze is uitgegroeid tot 114 magische dorpen. Dit initiatief moet je niet verwarren met de ‘Pueblos más bonitas de España’ waar de mooiste dorpen op een lijst staan en er inmiddels 105 vermeld worden.

Van mooiste dorpen of magische dorpen wordt volgens de twee initiatieven gesproken als deze dorpen iets bijzonders te bieden hebben. In dit geval hebben we het over de Magische Dorpen van Spanje die op de website ‘Pueblos Magicos’ verzameld worden. 

Waar bij de keuze voor Spanje’s Mooiste Dorpen vaak gekeken wordt naar monumenten en hoe het dorp eruit ziet, wordt er bij Spanje’s Magische Dorpen meer gekeken naar tradities, gastronomie en of dorpen ‘leven’ hebben. Uiteraard spelen de bezienswaardigheden ook een rol maar een Magisch Dorp moet volgens de initiatiefnemers iets meer hebben dan alleen een Mooi Dorp zijn.

Voor 2022 zijn er zeven nieuwe dorpen bijgekomen waardoor de lijst inmiddels bestaat uit 114 Magische Dorpen. Dit jaar hebben Toro (Zamora, Castilië en León) als Pueblo Mágico del Año; Peñafiel (Valladolid, Castilië en León) als Premio de Turismo Rural en Orce (Granada, Andalusië) vanwege het monumentaal erfgoed een plaats op de lijst van Magische dorpen weten te krijgen.

Er zijn echter ook enkele dorpen die een speciale vermelding hebben gekregen in vier nieuwe categorieën. Het gaat daarbij om het dorp Yepes (Toledo, Castilla-La Mancha) vanwege de erkenning voor de realisatie van bijzonder culturele evenementen; Villaluenga del Rosario (Cádiz, Andalusië) vanwege de erkenning voor de promotie van lokale producten; Orihuela de Tremedal (Teruel, Aragón) vanwege de erkenning voor het beheer van natuurlijke ruimten; Peñaranda de Duero (Burgos, Castilië en León) voor de vereniging ‘La Cantamora’ als erkenning van de samenwerkingsverband privé/publiekelijk. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.