Search
menu
Search

Voedingsexpert waarschuwt voor voedingsmiddel in het Spaanse ontbijt

Voedingsexpert waarschuwt voor voedingsmiddel in het Spaanse ontbijt
Beeld: via canva.com

Voedingsexpert waarschuwt voor voedingsmiddel in het Spaanse ontbijt

Over eten wordt graag gediscussieerd in Spanje. Wat er nu precies in de echte paella zit, hoe je het best een tortilla bakt of welke ham de bijzonderste is. Voedingsexpert Pablo Ojeda haalde het nieuws nadat hij de Spanjaarden op tv een voedingsmiddel afraadde dat vaak deel uitmaakt van hun ontbijt. 

De eerste maaltijd van de dag wordt vaak het belangrijkste van al genoemd. Het ontbijt geeft ons energie om aan de dag te beginnen. Door tijdgebrek slaan veel mensen dat al eens over, geen goed idee volgens expert Pablo Ojeda. Tenzij je aan intermittent fasting doet misschien. 

Een gezond ontbijt is voor Ojeda rijk aan koolhydraten. Een stukje volkorenbrood in de toaster met extra virgen olijfolie bijvoorbeeld. En voor de liefhebbers een eitje of een stuk ham erbij. 

Een onbekende boosdoener zijn echter de cornflakes. Veel mensen eten die ‘s ochtends elke dag. Volgens Ojeda bevatten die vaak echter veel te veel suiker. En dat is niet goed voor de gezondheid. Bewerkte koolhydraten en suikers verhogen het suiker- en insulinegehalte in ons bloed. De insuline brengt die suiker al snel naar onze vetreserves. Daar worden ze opgeslagen als energie, in de volksmond ook gewoon lichaamsvet genoemd. 

Wie toch graag granen eet bij het ontbijt, kiest dan het best voor volkoren granen. Die optie is veel gezonder dan hun bewerkte tegenhangers. Volkoren producten geven de energie namelijk progressiever af, waardoor we er langer op kunnen teren.

Ga naar de inhoud