Dit worden de nieuwe Paradores staatshotels van Spanje

Dit worden de nieuwe Paradores staatshotels van Spanje
Beeld: Paradores / web

Dit worden de nieuwe Paradores staatshotels van Spanje

Spanje heeft 98 Paradores verspreid over het land (en één Parador in Portugal). Er staan nog drie nieuwe Paradores op de planning, maar de exacte openingsdata zijn nog niet bekend. De 99e Parador zou Molina de Aragón in Guadalajara in Castilla-La Mancha worden. Het is nog onduidelijk of het 100e Parador dat van Ibiza of dat van Veruela in Zaragoza wordt.

Paradores zijn unieke en historische door de staat gerunde hotels in Spanje die vaak gevestigd zijn in gerestaureerde kastelen, kloosters, paleizen of andere historische gebouwen. Deze accommodaties bieden reizigers de mogelijkheid om te verblijven in prachtige en cultureel rijke omgevingen, waarbij ze kunnen genieten van luxe voorzieningen en een authentieke Spaanse ervaring. Paradores zijn verspreid over het hele land en vormen een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Spanje, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel binnenlandse als internationale toeristen die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke verblijfservaring.

Wil jij deze lente of zomer de huidige 99 (98+1) Paradores leren kennen, kijk dan eens voor uitgebreide informatie en zelf samengestelde autorondreizen op de Nederlandstalige website Paradoresreizen.com. Door een nauwe samenwerking met Paradores en jarenlange ervaring in het toerisme in Spanje, kan deze Nederlandse reisbemiddelaar de aantrekkelijkste tarieven krijgen. Kijk op de website van Paradoresreizen.com voor het aanbod en slaap zelf binnenkort in een kasteel, klooster of paleis.

molina de aragon
Beeld: via canva.com

Parador Molina de Aragón

Van de lopende projecten is de Parador Molina de Aragón het meest vergevorderd, hoewel het groene licht voor het project al in 2011 werd gegeven. Het hotel komt in het gelijknamige dorp en zal 22 kamers tellen. Hoewel er geen exacte openingsdatum is, zou deze Parador in de zomer of eind zomer van 2024 opengaan.

Molina de Aragón is een dorp in het noordwesten van de provincie Guadalajara in Castilla-La Mancha. De historische binnenstad staat op de lijst van cultureel erfgoed vanwege het goed bewaarde middeleeuwse stadsplan. Het wordt omgeven door een indrukwekkende 13e-eeuwse stadsmuur en een imposant fort.

De Parador Molina de Aragón zal gevestigd worden in het centrum van het historische dorp. Met 22 comfortabele kamers en faciliteiten als een restaurant, bar en wellnessruimte, zal het de perfecte uitvalsbasis vormen om de rijke geschiedenis en prachtige omgeving van Molina de Aragón te ontdekken. Gasten kunnen wandelen over de middeleeuwse stadsmuren, het fort bezoeken of de vele monumenten en kerken verkennen.

ibiza 1
Beeld: via canva.com

Parador de Ibiza

Het project voor het Parador de Ibiza werd in 2009 gestart, maar heeft net als dat van Molina de Aragón te maken gehad met vele vertragingen en onderbrekingen. Het hotel zal gevestigd worden in het kasteel van Dalt Vila, maar er is nog geen openingsdatum. Tijdens de toerismebeurs Fitur werd aangekondigd dat de Parador van Ibiza in 2025 zal openen. Het zal strijden met dat van Veruela (Zaragoza) om het 100e Parador te worden.

Dalt Vila is het oudste deel van Ibiza-stad. Het kasteel van Dalt Vila, waar het Parador in zal komen, is een van de meest iconische bezienswaardigheden. Het fort in het historische centrum biedt adembenemende uitzichten over de stad en de Middellandse Zee. Het is een populaire trekpleister en staat symbool voor de rijke geschiedenis en culturele nalatenschap van het eiland.

cardona
Ontdek de Spaanse geschiedenis als kasteelheer/vrouw in een luxe Parador
Heb jij al eens van de Paradores in Spanje Gehoord? Wil jij als een kasteelheer/vrouw slapen in een kasteel of genieten van de rust in een oud klooster? Verander jouw 2024-vakantie in een unieke ervaring.
logo1 1www.spanjevandaag.com

De Parador de Ibiza zal luxe accommodatie bieden te midden van de adembenemende historische setting van het fort van Dalt Vila. Vanuit het hotel hebben gasten een prachtig uitzicht op de stad en de zee. De kamers zullen in traditionele Balearenstijl zijn ingericht met moderne voorzieningen. De Parador zal beschikken over een restaurant met lokaal geïnspireerde gerechten, een cocktailbar met spectaculair uitzicht en een infinitypool op het dakterras.

veruela
Beeld: via canva.com

Parador de Veruela

Het project voor de Parador de Veruela werd al in 2005 goedgekeurd, maar wacht nu al meer dan 15 jaar op zijn opening. Er is nog steeds geen exacte openingsdatum. Dit hotel strijdt met dat van Ibiza om in 2025 het 100e Parador te worden. De Parador zal gevestigd worden in de Cisterciënzer abdij met dezelfde naam in Vera de Moncayo, aan de voet van de 2.315 meter hoge Moncayo-berg.

De abdij van Veruela werd in de 12e eeuw gesticht en was eeuwenlang een belangrijk religieus en cultureel centrum. Het indrukwekkende complex met romaanse en gotische elementen staat symbool voor het rijke culturele erfgoed van de streek. Tegenwoordig trekt het bezoekers met zijn spectaculaire architectuur en prachtige landelijke omgeving in een vallei aan de voet van de Moncayo.

De Parador de Veruela zal onderdak bieden in de historische gebouwen van de abdij. Door de unieke locatie zullen gasten volledig ondergedompeld worden in de serene sfeer en rijke geschiedenis. De kamers zullen klassiek zijn ingericht passend bij het karakter van het gebouw. Het hotel zal beschikken over een restaurant met lokale gerechten, een loungebar, bibliotheek, tuinen en een buitenzwembad. Een ideale uitvalsbasis om het culturele en natuurlijke erfgoed van de omgeving te ontdekken.

dorpen
9 Paradores hotels in de mooiste middeleeuwse dorpen van Spanje
Het bekende tijdschrift National Geographic heeft een lijst gepubliceerd met de mooiste middeleeuwse dorpen van Spanje, waarbij wij gekeken hebben naar 9 dorpen met prachtige Paradores hotels.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud