skip to Main Content
Grondpersoneel Spaanse vliegvelden gaat staken (UPDATE)
Archieffoto

Grondpersoneel Spaanse vliegvelden gaat staken (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het grondpersoneel dat werkzaam is bij alle vliegvelden in Spanje heeft aangekondigd te gaan staken. De vakbonden USO Sector Aéreo en UGT zeggen dat er zo’n 60.000 medewerkers vanaf 20 april voor onbepaalde tijd het werk zullen gaan neerleggen.

ZIE ONZE UPDATE OVER DE STAKING

Het gaat om personeel dat bij de vliegvelden in Spanje werkzaam is bij de handling waaronder ook het personeel dat verantwoordelijk is voor de koffers, service en dienstverlening op het vliegveld, de loopbruggen en technische ondersteuning van vliegvelden.

Volgens de vakbonden wordt er al meer dan tweeënhalf jaar onderhandeld over betere arbeidsomstandigheden voor de ruim 60.000 werknemers maar is gebleken dat deze onderhandelingen stuk zijn gelopen en blijkbaar geen kant op gaan.

Het is nog niet bekend wat deze staking zal gaan betekenen voor het vliegverkeer in Spanje vanaf 20 april, precies de tijd van de drukke Semana Santa ofwel Pasen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Kan iemand mij vertellen hoe het nu is met die beloofde staking? Ik kan er niets over terug vinden in Nederland en wij vliegen 22 april. Waar kan ik info vinden of dit echt door gaat????
  Ik maak mij ernstig zorgen, gaan met 11 man, familie uitje

  1. Ik zoek me ook suf naar info, ik vertrek de 21e. Alleen bij de Belgen is meer bekend, daar worden al vluchten geannuleerd.

  2. Er is nog steeds erg weinig bekend. Wij zouden zelf woensdag de 24e Rotterdam-Malaga vliegen. Mijn vrouw zit zelf in het reiswezen maar ook zij kan weinig achterhalen, Transavia zegt nog steeds dat alle vluchten gewoon doorgaan. Jaja…….

 2. Héél goed dat er een ultimatum gesteld wordt. Als arbeid niet meer loont komt arbeid dicht bij uitbuiting!! Elke liberaal zal begrijpen dat arbeid moet lonen!!
  Stakingen zijn altijd vervelend…..maar helaas soms nodig…..dus polder nog een keer misschien kom je er dan toch nog uit!! Zoniet dan succes met de stakingen……vergeet niet dat vakbonden ook ondernemingen zijn dus vertrouw ze niet te veel!!!

 3. Natuurlijk wordt de werknemer weer gegijzeld door hun eigen vakbond, en vele beseffen dat niet eens. In mijn stad waren er vroeger 35 katoen fabrieken dank zij de vakbonden zijn ze allen weg. Grotendeels van werkende vrouwen in die stad en er rond, werkten toen in ploegen vanaf 14 jaar in de vele katoen en vlas fabrieken en al wat er aan hang belangde. Ook in die verre landen waar kinderen arbeiden hebben ze geen honger maar men wil men verhinderen van kledij te kopen van die landen, dus weer honger lijden en op storten eten zoeken ! Think.

 4. Opnieuw zie ik opnieuw veel mensen de stakers viseren op een uitzondering na, maar in ons kapitalistisch systeem wil men altijd meer van de werkende klasse en geeft men er altijd minder voor terug… Ik vind het dan ook beschamend dat die hard-werkende reiziger geen greintje respect toont voor het personeel en ben dan ook niet verwonderd dat als hij morgen méér wil de anderen dan ook geen respect meer tonen voor zijn werk… Het egoïsme is enkel goed voor die 1% die er in slaagt om ons tegen elkaar op te zetten. Beschamend!

  1. Je begrijpt het 100% verkeerd Philip, de vakbonden zijn in Spanje in loondienst van de politiek, ze zijn volledig van overheidssubsidies afhankelijk. Daardoor hebben werknemers naiwelijks rechten in Spanje en wordt er niet opgetreden tegen ontslagversoepeling of uitbuiting middels wetten en contracten die de werknemer rechtenloos maken.

   De vakbonden laten systematisch van zich horen, voor de show. Elke 1 mei gaan ze de straat op met hun leuzen en elke vakantie ontregelen ze het openbaar vervoer. Dit is al jaren zo, het haalt niets uit, maar zo blijven ze subsidies van de overheid ontvangen en denken werknemers dat er voor ze wordt opgetreden, dus laten ze zich braaf uitbuiten.

   Uiteraard wordt er niet gestaakt buiten de vakanties, dan wordt het bedrijfsleven boos op de politici en die kunnen naar hun omkoopbaantjes in de private sector fluiten.

   Als het echt nut zou hebben, waarom gaan ze dan élke vakantie staken?

 5. Och, het is weer pasen. Elke vakantie wordt er in het Spaanse openbaar vervoer gestaakt, dat hoort er schijnbaar bij hier. Geen vakantie zonder staking.

  De rest van het jaar zijn er schijnbaar geen redenen om te staken, maar zodra het vakantie is…

  1. Ja, het is misselijk om zo’n staking te organiseren tijdens de drukke paasweek of elke andere piek.
   Dat zijn de duivelse tactieken van die afgrijselijke vakbonden.
   Maar toch……ik heb het al een paar keer meegemaakt dat vliegveld personeel bijna omviel van vermoeidheid door de te lange dagen dat ze moesten werken tijdens piekuren.
   Dat verwijt ik hun werkgevers, die onbenullige Spaanse managers die daar aan de slag zijn, die geen enkel gevoel hebben voor organisatie, planning, visie en begrip.
   Nee, de zweep erover is hun credo, dreigen en onrust zaaien.

  1. Neem alvast deze gouden tip van mij aan ;Neem slechts handbagage mee zodat geen grondpersoneel uw bagage moet behandelen ..!!

 6. Alle macht aan de vakbonden en dit is het resultaat. Politici, die ook niet vrij uitgaan, staan met hun rug tegen de muur. Lang leve de niet gesyndiceerde die nog weten wat werken is.

 7. Vliegen we al niet vanuit België omdat het daar ook altijd iets is, nu krijgen we dit weer. Wie is er altijd de dupe ? Ja hoor de hard werkende reiziger die met zijn zuur verdiende centen wil ontstressen ?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken