skip to Main Content
Grondpersoneel Spaanse vliegvelden staakt op 21 en 24 april (UPDATE)
Archieffoto

Grondpersoneel Spaanse vliegvelden staakt op 21 en 24 april (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In een eerder geschreven bericht werd door ons naar aanleiding van de Spaanse kranten melding gedaan van een staking op de Spaanse vliegvelden vanaf 20 april. De vakbonden USO Sector Aéreo en UGT hebben echter bevestigd dat het handling personeel bij de vliegvelden in Spanje op zondag 21 en woensdag 24 april gaat staken.

LAATSTE NIEUWS: Staking vliegvelden Spanje op 21 en 24 april afgelast

Het gaat om personeel dat bij de vliegvelden in Spanje werkzaam is bij de handling waaronder ook het personeel dat verantwoordelijk is voor de koffers, service en dienstverlening op het vliegveld, de loopbruggen en technische ondersteuning van vliegvelden.

Volgens de vakbonden wordt er al meer dan tweeënhalf jaar onderhandeld over betere arbeidsomstandigheden voor de ruim 60.000 werknemers maar is gebleken dat deze onderhandelingen stuk zijn gelopen en blijkbaar geen kant op gaan. In juli 2018 dreigde men al met stakingen maar die werden na onderhandelingen afgelast.

Het gaat om duizenden werknemers die in dienst zijn van bedrijven als Iberia, Swissport, Acciona, Groundforce (Globalia), Atlántica, Clever, AviaPartner, Menzies, easyJet en Lesma-Ryanair die dus ook de handling regelen voor maatschappijen als Transavia, Ryanair etc.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
  1. Kotsmisselijk word je van dergelijke acties die niets anders als doel hebben dan passagiers te gijzelen. Men zou ze allemaal tegen de muur zetten!!!

  2. wij vliegen met Ryan air de 21e april naar Spanje bestemming Torreviecha hoe weet ik in welk luchthaven wij de pineut zijn met deze staking is dit landelijk of/of en krijg ik bericht van mn vernoemde vliegmaatschappij tevens is dit ergens anders ook al gebeurd in t verleden en bekend ;vraag me af zonder mn bagage word t slecht vertoeven in n land en komt mn bagage laters nog wel (?)

  3. Wat een idioten, ze pakken nu de mensen (passagiers) die er ook weinig aan kunnen doen en verpesten heel wat vakanties. En is het nog maar de vraag of het vergoed wordt aangezien het “buitengewone omstandigheden” zijn. Totaal geen respect voor deze gasten…

  4. Ik vlieg de 21e met Ryanair naar Amsterdam. Zullen zij mij bij annulering door de staking een gratis omboeking aanbieden naar een toekomstige vliegdatum? Ik kan namelijk ook op een latere datum vliegen… Ervaringen..?

    1. Beste Alice,
      Gewoon afwachten of jouw luchthaven erbij is. Is dat zo, dan ben je de klos net zoals alle anderen. Ook al heb je alleen handbagage

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken