Grondpersoneel Spaanse vliegvelden staakt op 21 en 24 april (UPDATE)

Grondpersoneel Spaanse vliegvelden staakt op 21 en 24 april
Beeld: Archieffoto

MADRID – In een eerder geschreven bericht werd door ons naar aanleiding van de Spaanse kranten melding gedaan van een staking op de Spaanse vliegvelden vanaf 20 april. De vakbonden USO Sector Aéreo en UGT hebben echter bevestigd dat het handling personeel bij de vliegvelden in Spanje op zondag 21 en woensdag 24 april gaat staken.

LAATSTE NIEUWS: Staking vliegvelden Spanje op 21 en 24 april afgelast

Het gaat om personeel dat bij de vliegvelden in Spanje werkzaam is bij de handling waaronder ook het personeel dat verantwoordelijk is voor de koffers, service en dienstverlening op het vliegveld, de loopbruggen en technische ondersteuning van vliegvelden.

Volgens de vakbonden wordt er al meer dan tweeënhalf jaar onderhandeld over betere arbeidsomstandigheden voor de ruim 60.000 werknemers maar is gebleken dat deze onderhandelingen stuk zijn gelopen en blijkbaar geen kant op gaan. In juli 2018 dreigde men al met stakingen maar die werden na onderhandelingen afgelast.

Het gaat om duizenden werknemers die in dienst zijn van bedrijven als Iberia, Swissport, Acciona, Groundforce (Globalia), Atlántica, Clever, AviaPartner, Menzies, easyJet en Lesma-Ryanair die dus ook de handling regelen voor maatschappijen als Transavia, Ryanair etc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

11
Reageer op dit artikel

9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Heer Halewyn

Kotsmisselijk word je van dergelijke acties die niets anders als doel hebben dan passagiers te gijzelen. Men zou ze allemaal tegen de muur zetten!!!

Ruud

Volgens luchtvaartnieuws.nl zaterdag van 10.00 tot 13.00 en zondag van 17.00 tot 02.00

jozef

wij vliegen met Ryan air de 21e april naar Spanje bestemming Torreviecha hoe weet ik in welk luchthaven wij de pineut zijn met deze staking is dit landelijk of/of en krijg ik bericht van mn vernoemde vliegmaatschappij tevens is dit ergens anders ook al gebeurd in t verleden en bekend ;vraag me af zonder mn bagage word t slecht vertoeven in n land en komt mn bagage laters nog wel (?)

KS

Wat een idioten, ze pakken nu de mensen (passagiers) die er ook weinig aan kunnen doen en verpesten heel wat vakanties. En is het nog maar de vraag of het vergoed wordt aangezien het “buitengewone omstandigheden” zijn. Totaal geen respect voor deze gasten…

Harm

Ik vlieg de 21e met Ryanair naar Amsterdam. Zullen zij mij bij annulering door de staking een gratis omboeking aanbieden naar een toekomstige vliegdatum? Ik kan namelijk ook op een latere datum vliegen… Ervaringen..?

Karin

Ryanair kennende zullen ze dit niet gratis aanbieden.

Janus

Dat zal proppen worden voor alle passagiers die nu gaan proberen om alles als handbagage mee te nemen!??

Kees

Ik vlieg zondag de 21 ste . Krijg ik bericht van de maatschappij hoe en wat?

Alice

Wij vliegen op de 24e wat kunnen we verwachten we hebben alleen handbagage.

skbeetje

Beste Alice,
Gewoon afwachten of jouw luchthaven erbij is. Is dat zo, dan ben je de klos net zoals alle anderen. Ook al heb je alleen handbagage

Louise

Sterkte voor hun die straks op de luchthaven komen en voor de wachtende die terug naar hun bestemming gaan.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.