Zes op de tien Spanjaarden gaat niet op vakantie tijdens de Semana Santa

Zes op de tien Spanjaarden gaat niet op vakantie tijdens de Semana Santa
Beeld: Canva

Zes op de tien Spanjaarden gaat niet op vakantie tijdens de Semana Santa

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Uit een recente enquête van het Spaanse Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CIS) blijkt dat bijna 64% van de Spanjaarden deze Semana Santa niet zal reizen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn werk- en studieverplichtingen (22%) of financiële beperkingen (22%). Voor bijna 13% van de respondenten is de gezondheid een obstakel om te reizen, terwijl 16% geen interesse heeft of geen geschikt reisplan heeft gevonden.

Van degenen die wel reizen tijdens deze Semana Santa (32%), zal de meerderheid hun familie bezoeken (42%). Andere opties zijn ontspanning (24%), plezierreizen binnen Spanje (17%) of naar het buitenland reizen (9%). Tijdens de enquête, die tussen 28 en 30 maart werd uitgevoerd, had bijna 4% van de respondenten nog geen beslissing genomen over hun reisplannen.

Uit het onderzoek van het CIS blijkt dat de meerderheid van de Spanjaarden (67%) wil stoppen met de zomertijdregeling. Dit is meer dan vorig jaar (66%). Het schema met de zomertijd dat vroeger populair was, is nu minder populair geworden, met slechts 66% die het zou kiezen vergeleken met 71% vorig jaar.

druk
Grote verkeersdrukte verwacht vanwege Semana Santa Paasweek in Spanje
Voor, tijdens en na de Semana Santa Paasweek is het altijd extra druk op de Spaanse wegen richting de kustplaatsen en de bergen met dit jaar 16 miljoen verk …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud