Search
menu
Search

KLM begonnen met dagelijkse vluchten naar en vanuit Madrid en Barcelona

KLM begonnen met dagelijkse vluchten naar en vanuit Madrid en Barcelona
Beeld: Pixabay

KLM begonnen met dagelijkse vluchten naar en vanuit Madrid en Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De KLM is op 4 mei begonnen met het uitvoeren van dagelijkse vluchten naar diverse Europese vliegvelden waaronder ook Madrid en Barcelona. Het is dus sinds maandag weer mogelijk voor Nederlanders die zich in Spanje bevinden naar Amsterdam-Schiphol te vliegen.

Sinds maandag 4 mei vliegt KLM eenmaal per dag vanaf Amsterdam-Schiphol naar Barcelona-El Prat en Madrid-Barajas in Spanje, Rome en Milaan in Italië, Boedapest, Praag, Warschau en Helsinki.

De vluchten worden uitgevoerd met Embraer 175 toestellen die normaal gesproken als ‘cityhoppers’ op korte Europese vluchten worden gebruikt. KLM heeft 17 vliegtuigen van dit type waarin plaats is voor maximaal 88 passagiers.

Vluchten

Zoals we op de website van KLM kunnen zien vertrekken de vluchten vanaf Schiphol naar Barcelona elke dag om 9:00 uur met aankomst in Spanje om 11:10 uur. De vlucht naar Amsterdam vertrekt vanuit Barcelona om 11:55 uur met aankomst op Schiphol om 14:10 uur.

De vluchten van Schiphol naar Madrid-Barajas vertrekken ook elke dag om 9:00 uur en komen in de Spaanse hoofdstad aan om 11:30 uur. De vlucht van Madrid naar Schiphol vertrekt om 12:10 uur met aankomst in Amsterdam om 14:35 uur.

Omdat de KLM met kleinere toestellen vliegt zijn de tickets niet echt goedkoop op dit moment. Naarmate het einde van mei nadert zijn de vliegtickets ook voordeliger. Zoek op de website van KLM naar de goedkoopste vluchten.

NOTA: reizigers moeten er rekening mee houden dat in de terminals van de vliegvelden Madrid en Barcelona er geen horecagelegenheden en winkels geopend zijn op dit moment (wellicht vanaf 11 mei wel). Daarnaast zijn er minder terminals geopend en zal er minder service zijn.

Mondkapje verplicht

Vanaf 11 mei is het verplicht om tijdens het vliegen een mondkapje te dragen omdat de verplichte social distance in een kleine gesloten ruimte niet gegarandeerd kan worden. 

De mondkapjes zijn niet bij de prijs inbegrepen dus passagiers moeten voor hun eigen mondneusmaskers zorgen. De verplichting voor het dragen van een mondkapje geldt bij de KLM vooralsnog tot 31 augustus.

Gezondheidsverklaring

In eerste instantie werd er begin april gesproken over een verplichte door een arts ingevulde fit-to-fly verklaring maar dat is half april aangepast.

De gezondheidsverklaring is nog steeds verplicht maar deze wordt voor het instappen in het vliegtuig afgegeven en moet ter plaatse naar waarheid worden ingevuld.

Thuisquarantaine verplicht

Nederlanders moeten na terugkomst in eigen land verplicht 14 dagen in thuisquarantaine gaan. Dat dient te gebeuren in de eigen woning als je terug reist naar de eigen woning of op de verblijfplaats mocht je bij vrienden of familie verblijven. 

Daarnaast moet je alle gedragsregels volgen die op dit moment in Nederland voor iedereen gelden, zoals te lezen is in DEZE brief van de Nederlandse minister van Volksgezondheid.

Mag iedereen naar Spanje vliegen?

Het is belangrijk te beseffen dat er op dit moment in zijn algemeenheid niet gereisd kan worden naar Spanje zolang de maatregelen van kracht zijn die onder de noodtoestand zijn afgeroepen. 

De Spaanse grens is onder de afgekondigde maatregelen gesloten voor inkomend verkeer, met uitzondering van Spanjaarden en buitenlandse residenten die dus officieel woonachtig zijn in Spanje en een groene kaart of A4-document ook wel “Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión” hebben (alleen een NIE-nummer is niet genoeg).

Andere mogelijkheden

KLM biedt dus sinds 4 mei directe vluchten aan tussen Nederland en Barcelona en Madrid en vice versa. Andere luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Ryanair en Vueling gaan voorlopig nog niet vliegen.

Daarbij kunnen wij geen data geven wanneer andere maatschappijen wel weer gaan vliegen al hebben we HIER toch een kort overzicht geplaatst van data die we op de websites van de luchtvaartmaatschappijen hebben gevonden.

Het is ook mogelijk om via een omweg naar Nederland/België te vliegen zoals met Lufthansa naar Duitsland en dan naar Nederland of België. Een lezer liet ons via WhatsApp weten dat hij met Bulgaria Air via Málaga naar Sofia in Bulgarije is gevlogen en vandaar uit naar Nederland.

Wie van de lezers kan meer mogelijkheden voor vluchten geven zodat alle lezers op de hoogte zijn van de mogelijkheden in deze bizarre tijden.

Ga naar de inhoud