Search
menu
Search

Spanje brengt nieuwe 10-euromunt uit als 20-jarige euro-herdenking

Spanje brengt nieuwe 10-euromunt uit als 20-jarige euro-herdenking
Beeld: Fábrica Nacional de Moneda / web

Spanje brengt nieuwe 10-euromunt uit als 20-jarige euro-herdenking

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Centrale Bank en de Spaanse Koninklijke Munt hebben op maandag 4 juli een nieuwe euromunt uitgebracht. Het gaat om een zilveren 10-euromunt die niet te gebruiken is als betaalmiddel maar bedoeld is als verzamelaarsobject met een kleine oplage waardoor deze munt later wel eens veel geld zou kunnen zijn. De nieuwe munt is geslagen als herdenkingsmunt omdat in 2022 de euro 20 jaar bestaat.

De Fábrica Nacional de Moneda en de Banco Central de España hebben op maandag 4 juli (2022) een speciale herdenkingsmunt uitgebracht. Deze speciale munt herdenkt het 20-jarig bestaan van de euro als betaalmiddel nadat deze op 1 januari 2002 officieel werd ingevoerd als Europees betaalmiddel in Spanje.

Op de speciale zilveren (plata) 10-euromunt is de voorzijde is een afbeelding van Zijne Majesteit Koning Felipe VI te zien. Op de keerzijde staat een afbeelding van een stier die herinnert aan de Griekse god Zeus bij de ontvoering van prinses Europa. Verder staan er teksten: 10 euro, XX Aniversario del euro en rechtsboven twaalf sterren. 

Deze speciale 10-euromunt wordt alleen verkocht in een speciaal doosje met een verkoopprijs van 66,55 euro. Het bijzondere is dat er slechts 7.000 van geslagen zijn wat deze munt over enkele jaren dus automatisch een waardevolle munt zal maken voor verzamelaars. KLIK HIER voor de website.

  • munt
  • munt1
  • munt2
  • munt3

Beelden: Fábrica Nacional de Moneda / web

munt
Speciale 2-euromunt met een Nederlands tintje uitgebracht in Spanje
Op 1 juli 2022 is in Spanje een speciale 2-euro herdenkingsmunt uitgebracht met dit keer een Nederlands tintje maar wat wordt herdacht en is deze munt ook in Nederland en België te koop?
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud