Geen ‘Tikkie’ in Spanje maar wel ‘Bizum’ bij de Spaanse banken

Geen ‘Tikkie’ in Spanje maar wel ‘Bizum’ bij de Spaanse banken
Beeld: Bizum.es

Geen ‘Tikkie’ in Spanje maar wel ‘Bizum’ bij de Spaanse banken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl (bijna) heel Nederland aan de ‘Tikkie’ app of betaalverzoek gaat staat dit in Spanje nog in de kinderschoenen. Ten eerste is de ‘Tikkie’ app van de ABN-Amro en de betaalverzoek via de Rabobank app iets echt Nederlands en kun je deze twee mogelijkheden niet gebruiken om geld over te maken naar een Spaanse smartphone gebruiker. Maar in Spanje kun je wel gebruikmaken van ‘Bizum’ dat bij steeds meer banken te vinden is.

‘Bizum’ is zeg maar het Spaanse antwoord op het Nederlandse ‘Tikkie’ of betaalverzoek. In afwachting van het Europese antwoord op een Europees flits-betaalsysteem kun je in Nederland ‘Tikkie’ of het betaalverzoek gebruiken maar dat is niet mogelijk in Spanje of andere landen. In Spanje dien je gebruik te maken van ‘Bizum’ wat steeds populairder wordt.

De smartphone app ‘Bizum’ is in Spanje op dit moment een van de populairste betaalapps. ‘Bizum’ is echter net iets anders dan andere soortgelijke apps omdat deze rechtstreeks verbonden is met de bank. Het maakt daarbij niet uit bij welke Spaanse bank je hebt. Je hoeft dus geen extra ‘Bizum’ app te downloaden omdat deze geïntegreerd is in de app van jouw Spaanse bank wat bevorderlijk is voor de veiligheid. 

Steeds meer banken integreren ‘Bizum’ in de eigen bankapps voor de smartphones zoals: Caixabank, Santander, Sabadell, BBVA, Bankia, Kutxabank, Caja Rural, Unicaja, Ibercaja, Cajamar, Abanca, Bankinter, Liberbank, Laboral Kutxa, Evo, Mediolanum, Eurocaja Rural, Caja de Ingenieros, Caja Almendralejo, Arquia Banca, Bankoa, Cajasur, Deutsche Bank, Imagin Bank, ING, Openbank.

LEESTIP: In Spanje betalen alsof het een Tikkie of betaalverzoek is

Via de website bizum.es kun je uitvinden hoe deze app werkt maar eigenlijk is dat heel simpel. Je moet wel een Spaanse bankrekening hebben. Daarna kun je in de smartphone app van jouw bank ‘Bizum’ activeren door op de desbetreffende link (knop te klikken in de app. Als je wilt weten hoe dat moet kun je naar de ‘Bizum’ website gaan waar onderaan de logo’s staan van de banken waar je op kunt klikken om naar de website van jouw Spaanse bank te gaan. 

Het is mogelijk om met ‘Bizum’ bedragen tussen de 0,50 en 150 euro te versturen, al is dat afhankelijk van elke Spaanse bank. Het met ‘Bizum’ ook mogelijk online betalingen te doen.

‘Bizum’ kan wel eens uitgroeien tot een Europees betaalsysteem voor flits-betalingen mogelijkheden. Men heeft al tests gedaan zoals een verbinding tussen de ABN-Amro en de Spaanse bank Santander maar verder is niet bekend over de toekomst van dit betaalsysteem binnen Europa.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.