Lokale politie Villajoyosa patrouilleert te paard

Lokale politie Vila Joiosa patrouilleert te paard
Beeld: Diario Información

Lokale politie Villajoyosa patrouilleert te paard

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Policía Local van Villajoyosa (Vila Joiosa) is begonnen met het op straat patrouilleren met de hulp van twee paarden. In augustus 2019 was het in Benidorm ook mogelijk agenten te paard te zien maar dit jaar is Vila Joiosa de eerste en tot nu toe enige gemeente die gebruik maakt van de ‘caballería’.

De lokale politie van deze badplaats heeft twee agenten op twee paarden ter beschikking om met name op de toeristische boulevard te patrouilleren. Volgens de Policía Local straalt een agent te paard meer autoriteit uit, heeft men meer respect voor de politieagent en het paard en geeft een agent op een paard een groter gevoel van veiligheid.

Het afgelopen weekend werd de cavalerie-eenheid voor het eerst ingezet en waren de agenten Juan Miguel Sandoval en Sonia Sánchez samen met hun paarden Ulises van 18 jaar oud en Maximus van 13 jaar tussen 15 en 22 uur op de boulevard te zien. De agenten en paarden zijn onderdeel van de Unidad Canina (K-9) en de paarden zijn al helemaal gewend aan de aandacht die ze krijgen.

Want naast de reguliere taken van de politie zijn de agenten te paard ook een toeristische trekpleister en worden er veel selfies en foto’s gemaakt met en van Juan Miguel, Sonia, Ulises en Maximus.

De agenten te paard zijn echter niet elke dag te zien en zullen (slechts) vier keer in augustus op de boulevard te zien zijn, bijna altijd in het weekend waarvan dus de eerste keer het eerste weekend van augustus.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.