Tweede jaar zonder services op ‘doggy beach’ Alicante

Tweede jaar zonder services op ‘doggy beach’ Alicante
Beeld: Turismo Alicante
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Het is het tweede opeenvolgende jaar dat het hondenstrand Agua Amarga in Alicante geen speciale services heeft. Dat wil zeggen dat het bekende ‘doggy beach’ het deze zomer net zoals in de zomer van 2019 moet doen zonder chiringuito (strandbar), ligbedden, parasols, drinkfonteinen en andere services. De gemeente zegt dat ze drie keer geprobeerd hebben iemand te vinden die deze services voor rekening wil nemen maar dat er niemand gevonden werd.

In juli 2019 schreven al over het feit dat het ‘doggy beach’ geen services zou hebben omdat er niemand bereid was dat te beginnen. Meteen daarna kregen wij bij de redactie diverse mails binnen van lezers die bereid waren om de strandbar, zonnebedjes en parasols te regelen maar blijkbaar was dat niet genoeg voor de gemeente.

Net zoals in de zomer van 2019 moeten de gebruikers (mensen en dieren) van het hondenstrand playa canina de Agua Amarga het doen zonder enige service. De hondenbaasjes die gebruik maken van dit strand spreken over een schande en over het in de steek laten van het hondenstrand dat ooit omschreven werd als een van de beste van de provincies.

In de zomer van 2016 werd dit 250 meter lange en 50 meter brede hondenstrand met een veelvoud aan services voor de baasjes en dieren geopend. Zo was er een chiringuito met speciaal eten en drinken voor de honden zoals honden-pizza’s, ijs, yogurt en zelfs speciaal hondenbier. Daarnaast waren er honden ligbedjes en parasols voor de honden die na het spelen en zwemmen even wilden rusten naast hun baasjes die ook konden genieten van speciale services.

In 2019 lukte het de gemeente echter niet meer om iemand te vinden om de services op het hondenstrand voor rekening te nemen. Dat jaar moest er een strandbar komen met drinken, eten, tapas, ijs en fruit, moesten er speciale hondenartikelen zoals poepzakjes, riemen en drinkbakken verkocht worden, moesten er tenminste 15 parasols en 30 ligbedden zijn en dat alles terwijl de nieuwe eigenaren 5.000 euro per jaar moesten betalen voor het gebruik van het strand.

Het lijkt er dus op dat dit jaar opnieuw het strand in de steek wordt gelaten door de gemeente en dat de honden en mensen geen services hebben op het playa canina de Agua Amarga.

Contact kan opgenomen worden met de gemeente Alicante via deze website.

Het oorspronkelijke artikel in het Spaans is tegen betaling maar we hebben het als een PDF bijgevoegd voor de geïnteresseerden.

Hieronder foto’s in de goede tijden, ook te zien via DEZE LINK.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.