Zeldzame 100 kilo zware albino meerval gevangen in Spanje

Zeldzame 100 kilo zware albino meerval gevangen in Spanje
Beeld: Duan Dalmau Soria /eigen foto

Zeldzame 100 kilo zware albino meerval gevangen in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Een sportvisser heeft in de Ebro-rivier in het zuiden van de provincie Tarragona een monsterlijke en zeldzame bijna 100 kilo zware albino meerval gevangen. De ‘siluros’ worden wel vaker gevangen en daarna weer vrijgelaten in Spanje maar een wit exemplaar is zeldzaam.

In dit geval gaat het dus niet om de grootste of zwaarste meerval die ooit is gevangen in Spanje maar om een zeldzame albino meerval (siluro albino). Deze is 2 meter en 55 centimeter lang en weegt circa 96 kilo. Dit ‘witte rivier monster’ werd het afgelopen weekend gevangen in de Ebro-rivier bij de gemeente Torre de l’Espanyol, in het zuiden van de Catalaanse provincie Tarragona.

De visser in kwestie, Duan Dalmau Soria, zegt dat hij twee uur met de vis ‘gevochten’ heeft om deze uit het water te krijgen om zo foto’s te maken, te meten en wegen en daarna weer levend wel terug te gooien in de rivier. De ervaren visser die al meer kleinere meervallen in de Ebro heeft gevangen, zegt dat het een rare vangst was omdat de meerval in kwestie niet meteen wilde happen.

Uiteindelijk beet de meerval en kon de visser de grote vis met veel moeite uit het water krijgen. Pas toen ze de albino meerval echt goed in zicht kregen en erachter kwamen dat het om een albino vis ging, wist de visser dat hij een bijzondere vangst had gedaan. De visser zelf meent dat het om een record gaat omdat er geen register bekend is van de vangst van een albino meerval in dit deel van de Ebro-rivier.

meerval
Een monsterlijke meerval van bijna drie meter gevangen in de Ebro rivier
In de Ebro rivier in de provincie Zaragoza heeft een visser samen met twee andere vissers een monsterlijk grote meerval gevangen van bijna drie meter lang en circa 120 kilo zwaar.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud