70-jarige man gedood door stier bij dorpsfeest in Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

70-jarige man gedood door stier bij dorpsfeest in Valencia

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Tijdens het jaarlijkse dorpsfeest ‘bous al carrer’ in Liria (Valencia) is afgelopen weekend een 70-jarige man drie keer op de horens genomen van een jonge stier. Het gaat volgens de Spaanse kranten om José Vicente die zich op het moment van de aanval buiten de beveiligde zone bevond en drie keer door de jonge stier werd geraakt.

Net zoals in veel andere dorpen in de regio’s Valencia en Catalonië heeft ook het dorp Liria een jaarlijks feest waar stieren een belangrijke rol spelen. Het gaat hier om de zogenaamde ‘bous al carrer’ feesten die ook wel ‘correbous’ genoemd in Catalonië. Daarbij wordt een stier losgelaten op een afgezet plein of straten en proberen mannen het dier te provoceren en aan te raken wat dus soms voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Daarbij raken niet alleen soms de deelnemers aan deze festiviteiten gewond maar ook omstanders. Dat gebeurde recent in Catalonië waar bij een ‘correbous’ in Vidreres 19 personen in het publiek gewond raakten. In dit geval gaat het echter om een 70-jarige man die niet op tijd kon wegkomen voor de aanstormende en kwade stier die met zijn horens drie keer op de oude man instak.

José Vicente overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen maar hij is niet het eerste maar alweer het vijfde dodelijke slachtoffer dit jaar tijdens de ‘bous al carrer’ festiviteiten in de regio Valencia.

De eerste persoon die overleed tijdens het Valenciaanse stierenrennen was een 19-jarige man in Xilxes in april dit jaar gevolgd door een 26-jarige man in Pinoso die dodelijk geraakt werd door een stier, een man in Chiva overleed ook deze zomer door een stier en op 31 augustus werd een man geraakt door een stier in l’Alcora.  

Ga naar de inhoud