Vreemde lichten boven Málaga zijn niet van een UFO

Vreemde lichten boven Málaga zijn niet van een UFO
Beeld: Twitter

Vreemde lichten boven Málaga zijn niet van een UFO

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Woon je in de provincie Málaga of ben je daar op vakantie en heb jij ook vreemde onverklaarbare lichten in de lucht gezien in de nacht van zondag op maandag? Dan ben je niet de enige en vraag je jezelf waarschijnlijk af of je getuige bent geweest van een UFO verschijning. Helaas moeten we jou teleurstellen want het is geen UFO aan de Costa del Sol maar wat dan wel?

Op verschillende plaatsen in de provincie Málaga hebben inwoners en bezoekers die laat zijn gaan slapen of vroeg wakker waren wellicht de vreemde en in eerste instantie onverklaarbare lichten kunnen zien in de lucht. Sterker nog, de vreemde lichten waren ook op andere plaatsen in Spanje te zien. Maar was het een UFO of iets anders? Onderaan staat een Twitter-video van de verschijning.

Helaas, het was geen UFO maar de lichten van een SpaceX raket van Elon Musk (Tesla), aldus de verklaring van Frontera Espacial via Twitter. Het gaat om de 40e missie voor een Falcon 9 raket met 51 Starlinks satellieten aan boord die om 4.09 uur (Spaanse tijd) de lucht in ging en te zien was in Spanje. Deze Falcon raket werd om 10.09 uur lokale tijd (VS) vanaf Cape Canaveral Space Force Station in Florida gelanceerd. Bekijk de video van de lancering hieronder.

Wat is Starlink?

Het satelliet-internet van het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Tesla-ceo Elon Musk is vanaf sinds januari 2022 in heel Spanje beschikbaar. Het satelliet-internet van Starlink kost 108 euro per maand, 99 euro voor het abonnement en 9 euro voor de regulatory Fee-vergoeding. Gebruikers betalen zelf voor de benodigde apparatuur, zoals een satellietschotel, kabels en WIFI-router wat 499 euro kost (exclusief verzendkosten). Het installeren van Starlink doe je zelf met behulp van een korte gebruiksaanwijzing en een smartphone app.

Voordat iedereen die afgelegen woont op plaatsen in Spanje waar geen alternatief is voor snel internet zich gaat inschrijven via DEZE website even dit: het Starlink-project is nog niet voltooid met nu meer dan 1.700 satellieten die rondzweven, een klein aantal van de verwachte 40.000 satellieten die er moeten komen. De verbinding kan dus nu soms wegvallen en niet stabiel zijn waardoor Starlink wellicht nu nog niet de beste optie is.

In mei 2022 werd ook bekend dat kampeerauto en caravan reizigers tijdens hun reis gebruik kunnen maken van hun Starlink internetverbinding. Dat hebben we HIER al beschreven.

Ga naar de inhoud