Bekende Spaanse presentatrice en journaliste Maria Teresa Campos overleden

Bekende Spaanse presentatrice en journaliste Maria Teresa Campos overleden
Beeld: mariateresacampos_oficial / instagram

Bekende Spaanse presentatrice en journaliste Maria Teresa Campos overleden

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je weleens Spaanse televisiezenders kijkt en dan met name de praatprogramma’s, dan zal de naam María Teresa Campos wel bekend klinken. Maar uiteindelijk heeft ze haar lange strijd tegen kanker niet gewonnen en is ze dinsdagochtend rond 5 uur op 82-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden. terwijl heel Spanje op social media afscheid neemt van haar, is bekend dat ze begraven zal worden in haar geliefde stad Málaga.

Maria Teresa Campos (geboren op 28 oktober 1941 in Tetuán – overleden op 5 september 2023 in Madrid) was een van de populairste tv-presentatrices van Spanje. Ze begon haar carrière op radio in de jaren zestig en maakte in 1974 de overstap naar de televisie. Ze presenteerde een aantal succesvolle programma’s, waaronder “Día a día” (1990-1992), “Día a día” (2006-2008), “Sálvame” (2010-2016) en “¡Qué tiempo tan feliz!” (2008-2017).

Campos is geboren in Tetuán, Marokko, maar verhuisde naar Málaga toen ze 12 jaar oud was. Ze studeerde journalistiek aan de Complutense Universiteit van Madrid. Na haar studie begon ze haar carrière als radiopresentatrice. Ze presenteerde verschillende programma’s op verschillende radiostations, waaronder “A toda página” (1972-1974) en “La tarde” (1974-1976).

In 1974 maakte Campos de overstap naar de televisie. Ze presenteerde haar eerste televisieprogramma, “Esta tarde, aquí”, op TVE. In 1983 presenteerde ze haar eerste eigen programma, “Cine de barrio”. Het programma was een groot succes en werd uitgezonden tot 2009.

In de jaren negentig presenteerde Campos een aantal andere succesvolle programma’s, waaronder “Día a día” (1990-1992), “Día a día” (2006-2008), “Sálvame” (2010-2016) en “¡Qué tiempo tan feliz!” (2008-2017). “Día a día” was een praatprogramma die zich richtte op actuele gebeurtenissen en beroemdheden. “Sálvame” was een realityshow over de Spaanse televisiewereld. “¡Qué tiempo tan feliz!” was een show over nieuws en entertainment.

Campos was een zeer populaire tv-persoonlijkheid in Spanje. Ze stond bekend om haar scherpe tong en haar directe manier van presenteren. Ze was ook een zeer succesvolle zakenvrouw. Ze had haar eigen productiebedrijf, “Al Sur de la vida”, en haar eigen modemerk, “Maria Teresa Campos”.

In 2017 stopte Campos met het presenteren van “¡Qué tiempo tan feliz!”. Ze gaf aan dat ze tijd wilde nemen om voor haar gezondheid te zorgen. In 2019 keerde ze terug naar de televisie met het programma “Las Campos”. Het programma was een realityshow over haar leven en dat van haar dochters, Terelu en Carmen Borrego.

Maria Teresa Campos was een van de meest iconische tv-presentatrices van Spanje. Ze had een lange en succesvolle carrière achter de rug en was tot haar overlijden nog steeds een zeer populaire persoonlijkheid.

Ga naar de inhoud