Luchtvaartmaatschappijen willen blijven vliegen op Canarische Eilanden

Luchtvaartmaatschappijen willen blijven vliegen op Canarische Eilanden
Beeld: Pixabay & Freepik

Luchtvaartmaatschappijen willen blijven vliegen op Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Ondanks dat de Nederlandse regering dinsdag het dringende verzoek deed om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen hebben diverse luchtvaartmaatschappijen aangegeven gewoon te blijven vliegen naar de Canarische Eilanden. Deze Spaanse archipel heeft recent nog een geel reisadvies gekregen als een van de weinige gebieden binnen europa waar Nederlanders zonder problemen naartoe kunnen gaan voor de winterzon.

Volgens Transavia topman is het bericht van de Nederlandse regering tegenstrijdig want de Canarische Eilanden hebben volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken een geel reisadvies waardoor het mogelijk is om naar deze eilanden te reizen terwijl Rutte en De Jonge aan de kant iedereen oproepen niet naar het buitenland (behalve Caribische gebied) te gaan. Transavia blijft dan ook voorlopig vliegen naar de Canarische Eilanden.

Datzelfde geldt ook voor TUI Nederland die al heeft aangegeven te blijven vliegen naar de Spaanse eilanden archipel in de Atlantische Oceaan. Een TUI topman zei dat ze daarmee de reisadviezen van de regering opvolgen door naar een geel gebied te vliegen.

Ook Ryanair blijft voorlopig gewoon de routes naar de Canarische Eilanden uitvoeren om de Nederlanders (en Belgen) naar de Spaanse winterzon te brengen op de eilanden.

Corona-test

Vanaf 14 november moeten alle reizigers ouder dan 6 jaar, zowel inwoners van Spanje (behalve van andere Canarische Eilanden) als de buitenlandse reizigers zoals Nederlanders en Belgen, een bewijs laten zien van een negatieve corona-test (PCR-test of antigeentest) die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in een toeristische accommodatie (dus niet op het vliegveld). Meer informatie daarover lees je HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.