Search
menu
Search

Luchtvaartmaatschappijen willen blijven vliegen op Canarische Eilanden

Luchtvaartmaatschappijen willen blijven vliegen op Canarische Eilanden
Beeld: Pixabay & Freepik

Luchtvaartmaatschappijen willen blijven vliegen op Canarische Eilanden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Ondanks dat de Nederlandse regering dinsdag het dringende verzoek deed om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen hebben diverse luchtvaartmaatschappijen aangegeven gewoon te blijven vliegen naar de Canarische Eilanden. Deze Spaanse archipel heeft recent nog een geel reisadvies gekregen als een van de weinige gebieden binnen europa waar Nederlanders zonder problemen naartoe kunnen gaan voor de winterzon.

Volgens Transavia topman is het bericht van de Nederlandse regering tegenstrijdig want de Canarische Eilanden hebben volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken een geel reisadvies waardoor het mogelijk is om naar deze eilanden te reizen terwijl Rutte en De Jonge aan de kant iedereen oproepen niet naar het buitenland (behalve Caribische gebied) te gaan. Transavia blijft dan ook voorlopig vliegen naar de Canarische Eilanden.

Datzelfde geldt ook voor TUI Nederland die al heeft aangegeven te blijven vliegen naar de Spaanse eilanden archipel in de Atlantische Oceaan. Een TUI topman zei dat ze daarmee de reisadviezen van de regering opvolgen door naar een geel gebied te vliegen.

Ook Ryanair blijft voorlopig gewoon de routes naar de Canarische Eilanden uitvoeren om de Nederlanders (en Belgen) naar de Spaanse winterzon te brengen op de eilanden.

Corona-test

Vanaf 14 november moeten alle reizigers ouder dan 6 jaar, zowel inwoners van Spanje (behalve van andere Canarische Eilanden) als de buitenlandse reizigers zoals Nederlanders en Belgen, een bewijs laten zien van een negatieve corona-test (PCR-test of antigeentest) die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst in een toeristische accommodatie (dus niet op het vliegveld). Meer informatie daarover lees je HIER.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?