Spaanse consumentenbond FACUA klaagt Netflix aan vanwege verhoging abonnementskosten

Spaanse consumentenbond FACUA klaagt Netflix aan vanwege verhoging abonnementskosten
Beeld: 123rf

Spaanse consumentenbond FACUA klaagt Netflix aan vanwege verhoging abonnementskosten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds 11 oktober gelden nieuwe en hogere tarieven voor Netflix-gebruikers in Spanje, met name voor de standaard- en premium-abonnementen. Maar de Spaanse consumentenbond FACUA zegt dat dit door Netflix eenzijdig is bepaald en heeft deze prijsverhoging aangeklaagd bij het Spaanse Ministerie voor Consumptie, Volgens FACUA zijn de hogere abonnementskosten niet gerechtvaardigd door Netflix terwijl dat volgens het contract wel moet gebeuren.

Netflix rechtvaardigt de prijsverhoging juist vanwege een steeds groter wordende assortiment aan films, series en ander materiaal. Maar feit is dat het Europese aanbod veel kleiner is dan het Amerikaanse aanbod. Met die rechtvaardiging neemt de FACUA geen genoegen en dus stapt de consumentenbond naar het Ministerio de Consumo.

Zoals op de Spaanse Netflix website te zien is zijn de abonnementskosten voor een basic-abonnement (básico) hetzelfde gebleven met 7,99 euro (in Frankrijk werd dat verhoogd naar 8,99 euro). Het standaard-abonnement (estándar) heeft vanaf 11 oktober een maandelijkse prijs van 12,99 in plaats van 11,99 euro. Het premium-abonnement (premium) in Spanje is 2 euro duurder geworden, van 15,99 naar 17,99 euro.

De laatste keer dat Netflix in Spanje de abonnementskosten verhoogde was twee jaar geleden in 2019. Toen bleef het basic-abonnement hetzelfde maar steeg het standaard-abonnement met 1 euro en het premium-abonnement met 2 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.