Spaanse consumentenbond FACUA klaagt Netflix aan vanwege verhoging abonnementskosten

Spaanse consumentenbond FACUA klaagt Netflix aan vanwege verhoging abonnementskosten
Beeld: 123rf

Spaanse consumentenbond FACUA klaagt Netflix aan vanwege verhoging abonnementskosten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds 11 oktober gelden nieuwe en hogere tarieven voor Netflix-gebruikers in Spanje, met name voor de standaard- en premium-abonnementen. Maar de Spaanse consumentenbond FACUA zegt dat dit door Netflix eenzijdig is bepaald en heeft deze prijsverhoging aangeklaagd bij het Spaanse Ministerie voor Consumptie, Volgens FACUA zijn de hogere abonnementskosten niet gerechtvaardigd door Netflix terwijl dat volgens het contract wel moet gebeuren.

Netflix rechtvaardigt de prijsverhoging juist vanwege een steeds groter wordende assortiment aan films, series en ander materiaal. Maar feit is dat het Europese aanbod veel kleiner is dan het Amerikaanse aanbod. Met die rechtvaardiging neemt de FACUA geen genoegen en dus stapt de consumentenbond naar het Ministerio de Consumo.

Zoals op de Spaanse Netflix website te zien is zijn de abonnementskosten voor een basic-abonnement (básico) hetzelfde gebleven met 7,99 euro (in Frankrijk werd dat verhoogd naar 8,99 euro). Het standaard-abonnement (estándar) heeft vanaf 11 oktober een maandelijkse prijs van 12,99 in plaats van 11,99 euro. Het premium-abonnement (premium) in Spanje is 2 euro duurder geworden, van 15,99 naar 17,99 euro.

De laatste keer dat Netflix in Spanje de abonnementskosten verhoogde was twee jaar geleden in 2019. Toen bleef het basic-abonnement hetzelfde maar steeg het standaard-abonnement met 1 euro en het premium-abonnement met 2 euro.

Ga naar de inhoud