Kosten Netflix in Spanje omhoog voor standaard- en premium-abonnementen

Kosten Netflix Spanje omhoog voor standaard- en premium-abonnementen
Beeld: 123rf

Kosten Netflix in Spanje omhoog voor standaard- en premium-abonnementen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De internationale streamingdienst Netflix heeft in augustus de abonnementskosten in Spanje’s buurland Frankrijk omhoog gedaan. Meteen begon de Spaanse pers toen te speculeren en die speculaties zijn op maandag 11 oktober bevestigd. Netflix heeft ook de abonnementsgelden voor twee van de drie verschillende abonnementen verhoogd.

Zoals op de Spaanse Netflix website te zien is zijn de abonnementskosten voor een basic-abonnement (básico) hetzelfde gebleven met 7,99 euro (in Frankrijk werd dat verhoogd naar 8,99 euro). Het standaard-abonnement (estándar) heeft vanaf 11 oktober een maandelijkse prijs van 12,99 in plaats van 11,99 euro. Het premium-abonnement (premium) in Spanje is 2 euro duurder geworden, van 15,99 naar 17,99 euro.

De laatste keer dat Netflix in Spanje de abonnementskosten verhoogde was twee jaar geleden in 2019. Toen bleef het basic-abonnement hetzelfde maar steeg het standaard-abonnement met 1 euro en het premium-abonnement met 2 euro.

De prijsverhoging in Spanje geldt voor bestaande en nieuwe abonnees waarbij dit bij de laatste groep gebeurt na het afsluiten van een ‘cyclus’. Netflix zegt dat de verhoging het gevolg is van een steeds groter wordende assortiment aan films, series en ander materiaal. Maar feit is dat het Europese aanbod veel kleiner is dan het Amerikaanse aanbod.

Nederland en België

Netflix heeft ook in Nederland de abonnementskosten verhoogd. Het standaard-abonnement gaat in plaats van 10,99 euro nu 11,99 euro per maand kosten en het premium-abonnement gaat 2 euro omhoog van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Ook in Nederland blijft het basis-abonnement hetzelfde kosten, namelijk 7,99 euro. De laatste keer dat de prijzen in Nederland omhoog gingen was in 2017.

In België zijn de abonnementskosten voor alledrie de abonnementen verhoogd, net zoals in Frankrijk. Het basis-abonnement kost nu 8,99 euro per maand (voorheen 7,99 euro); het standaard-abonnement gaat 13,49 euro kosten (voorheen 11,99 euro) en het premium-abonnement heeft een maandelijkse prijs van 17,99 euro gekregen (voorheen 15,99 euro).

Ga naar de inhoud