Search
menu
Search

Nederlandse zakenman betaalt 15 miljoen euro voor de eerste villa van Karl Lagerfeld in Marbella

Nederlandse zakenman betaalt 15 miljoen euro voor de eerste villa van Karl Lagerfeld in Marbella
Beeld: Karl Lagerfed / Idealista.es

Nederlandse zakenman betaalt 15 miljoen euro voor de eerste villa van Karl Lagerfeld in Marbella

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Voor de allerrijksten in het beste niet goed genoeg. Het bedrijf van de ondertussen overleden Duitse modegoeroe Karl Lagerfeld wil in het Spaanse Marbella een paar luxe villa’s bouwen. Nog voor de eerste steen gelegd werd, is een daarvan al de deur uit. En dat voor maar liefst 15 miljoen euro, betaald door een onbekende Nederlandse zakenman. Onderaan dit artikel zijn enkele foto’s van de villa’s te zien.

Na mode lijkt het alsof Karl Lagerfeld’s herinnering verder leeft in het luxevastgoed. Zijn bedrijf investeert in totaal 51 miljoen euro in de bouw van vijf luxueuze villa’s in Marbella. Verantwoordelijk voor de bouw is het Spaanse Sierra Blanca Estates, een familiebedrijf van aan de Costa del Sol met ervaring in de branche van luxe woningen. Sierra Blanca Estates werkt samen met het internationale architectenbureau The One Atelier.

In alle vijf de huizen zal men de iconische visie en esthetiek van Lagerfeld architecturaal opvoeren. Lagerfeld overleed nog maar pas in 2019. Hij was liefhebber van architectuur, fotografie en binnenhuisinrichting. Een van zijn laatste projecten was de inrichting van een hotel in Macau. “Deze woningen zijn een vertaling van wat Lagerfeld zich zou hebben voorgesteld”, klinkt het bij Pier Paolo Righi, de wereldwijde vertegenwoordiger van Karl Lagerfeld, die recent nog in Marbella was om het project voor te stellen. 

De eerste woning werd bovendien verkocht aan een Nederlandse zakenman. In totaal had die daar maar liefst 15 miljoen euro voor over. Volgens de vastgoedmakelaar zouden de volgende villa’s nog duurder de deur kunnen uitgaan, tot zelfs 25 miljoen euro. 

De vijf woningen krijgen allemaal hun eigen tuin en zwembad. In totaal gaat het over een perceel van 9.000 vierkante meter, waar vijvers en voetpaden een complex labyrint zullen vormen. De gevels bestaan uit weerspiegelende keramiek, afgewerkt met een laagje wit goud. Volgens Righi weerspiegelt dat de ontwerpen van Lagerfeld zelf. Elke villa is meer dan 1.000 vierkante meter groot, verdeeld over vier verdiepingen en voorzien van een lift. Ze beschikken over vijf of zes slaapkamers, een open haard, twee woonkamers, een cinema, een parking, een solarium en een spa. Alles zodat de allerrijksten er rustig kunnen genieten van het leven.

  • karl1
  • karl2
  • karl3
  • karl4
  • karl5
  • karl6
karl
Karl Lagerfeld ontwerpt vijf luxe villa’s in Marbella
Het bedrijf van de in 2019 overleden modeontwerper Karl Lagerfeld gaat in Marbella vijf super de luxe en exclusieve villa’s bouwen onder de noemer ‘Karl Lagerfeld Villas Marbella’.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud