Search
menu
Search

Nederlanders kopen verlaten dorp en kerstwens Gwyneth Paltrow in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlanders kopen verlaten dorp en kerstwens Gwyneth Paltrow in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LUGO – We weten niet of het te danken is aan ons artikel van begin december over het te koop staande verlaten gehucht (aldea) in de provincie Lugo in de deelstaat Galicië maar volgens de krant El Pais heeft een Nederlands ouder echtpaar het dorp gekocht voor zo’n 150.000 euro. Het gaat om het uit enkele gebouwen bestaande gehucht O Muiñovedro.

Het in Lugo gelegen dorp O Muiñovedro in het noordwesten van Spanje is wereldbekend geworden omdat Spanjefan en Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow het Galicische gehucht op een wensenlijst had gezet van perfecte Kerstgeschenken. Dat deed de actrice op haar eigen website en magazine Goop waar ze O Muiñovedro had opgenomen als ideale Kerstgeschenk, dit terwijl ze er nog nooit is geweest.

Aandacht

De makelaar Aldeas Abandonadas Real Estate die het gehucht in Galicië en veel meer verlaten dorpen te koop heeft staan, zegt dat na de publicatie door de Amerikaanse actrice en bekendheid in nationale en internationale kranten (waaronder dus ook SpanjeVandaag) zij veel geïnteresseerden hebben gesproken. Uiteindelijk blijkt een Nederlands echtpaar van tussen de 60 en 65 jaar oud het dorp te hebben gekocht, althans gereserveerd hebben.

Volgens de krant El Pais gaat het om een ouder echtpaar uit Nederland dat het dorp voor 149.550 euro heeft gekocht. Het papierwerk wordt op dit moment volgens de krant in orde gemaakt. Het lijkt erop dat het Nederlands echtpaar van plan is de gebouwen op te knappen voor eigen gebruik.

Volgens de makelaar worden deze verlaten dorpen na aanschaf meestal gebruikt voor toeristische doeleinden (turismo rural) of voor eigen gebruik als vakantiewoningen(en).

Gehucht

Het gaat in het geval van O Muiñovedro in de provincie Lugo niet echt om een dorp maar meer om een gehucht (aldea) bestaande uit drie gebouwen. Het gehucht is al meer dan 30 jaar onbewoond nadat de 8 families die er woonden het dorpje verlieten om naar de stad te gaan om daar te gaan wonen.

Het in de Valle del Eo gelegen dorpje heeft een woning van 360 m2 waar men volgens de website met slechts kleine verbouwingen meteen zou kunnen wonen. Daarnaast ligt er nog een gebouw van 80 m2 en een kleiner gebouw van 22 m2.

O Muiñovedro is slechts 12 km gelegen van de A-8 snelweg en een half uur van de kust waar onder andere de toeristische trekpleister Playa de las Catedrales te vinden is.

Ga naar de inhoud