Twintig kilo zware zeldzame ‘caracat’ gevangen in een tuin in Marbella

Twintig kilo zware zeldzame ‘caracat’ gevangen in een tuin in Marbella
Beeld: @Ayto_Marbella / twitter

Twintig kilo zware zeldzame ‘caracat’ gevangen in een tuin in Marbella

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De eigenaar van een woning in de wijk Costabella in Marbella meldde bij de politie dat hij een Lynx had gezien in zijn tuin. Dat op zich is al zeldzaam op die plaats aan de Costa del Sol, maar toen medewerkers van de gemeente eenmaal daar waren konden ze geen Iberische Lynx, maar een nog zeldzamere ‘caracat’ vangen. Maar wat is dat voor een dier en waar kwam deze vandaan?

Recent schreven we nog dat in het dorp Los Barrios in Cádiz een grote witte katachtige was gezien en op video was vastgelegd. Nu is in Marbella op bijna 85 kilometer afstand in de wijk Costabella in de kustplaats Marbella een zeldzaam exemplaar van een twintig kilo wegende ‘caracat’ gevangen.

Een ‘caracat’ is een kruising tussen een ‘caracal’ en een ‘abessijn’. Het is met recht een zeldzame kruising tussen de ‘caracal’ die uiterlijk veel weg heeft van een Iberische Lynx (zoals de oorpluimen en kleur), maar wat betreft gedrag heel anders is. In dit geval gaat het om een kruising tussen een ‘caracal’ en een ‘abessijnse kat’, een van de oudste en zeldzaamste kattenrassen. 

Deze ‘caracat’ wist in zijn woning in Nueva Andalucía op twintig kilometer afstand van waar het dier is gevangen, te ontsnappen. De eigenaren zochten sindsdien naar het dier dat als potentieel gevaarlijk wordt omschreven. De ‘caracat’ in kwestie heeft de naam Jakar en is een mannetje (macho) van 16 maanden jong die verdween op 1 januari. Op die dag werd al een melding gedaan in de wijk Las Chapas in Marbella dat het dier gezien was. 

Na de laatste melding werd de Guardia Civil naar de woning gestuurd die contact zocht met specialisten van de Sanidad Veterinaria van de gemeente Marbella. Nadat het dier was gevangen werd hij overgeplaatst naar het parque zoosanitario El Paraíso waar de eigenaren bevestigden dat het om hun ‘caracat’ ging. Het dier had een halsband met contactgegevens om.

witte katachtige
Is het een poema, tijger of kat? Groot wit katachtig dier loopt los rond in Cádiz
De inwoners van het dorpje Los Barrios in Cádiz zijn verontrust over het nieuws dat ergens een groot wit katachtig dier rondloopt waarbij nog niet bevestigd …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud