Search
menu
Search

10x plaatsen om de beste churros van Spanje te eten

10x plaatsen om de beste churros van Spanje te eten
Beeld: via canva.com

10x plaatsen om de beste churros van Spanje te eten

Geen enkele inwoner (en bezoeker) van Spanje kan een goede portie churros met dikke chocolade laten staan. Vooral in de winter is deze lekkernij onweerstaanbaar. De beste plek om dit te eten is een echte ‘churreria’. Hier kun je ontbijten of gewoon snacken en zelfs na het uitgaan wordt deze lekkernij nog geserveerd op sommige plekken. 

Mocht je op dit moment of zeer binnenkort in Spanje zijn, dan moet je natuurlijk wel weten waar je het best je portie churros met suiker of chocolade kan krijgen. Wij zetten hieronder de beste tien ‘churrerías’ op een rij, maar even iets over churros (voor de lezers die ze nog niet kennen).

Churros zijn gefrituurde deegstengels die vaak of recht of krom zijn en verschillende afmetingen hebben. Over de gefrituurde churros wordt suiker gestrooid waarna men deze, vaak in een papieren zak op straat, maar ook in een bar of op een terras, kan opeten. Ook kan men de churros in combinatie met een dikke warme chocolade saus eten door ze daarin te dompelen, dan heten ze ‘chocolate con churros’.

Chocolatería de San Ginés, Madrid

Het is één van de klassiekste plekken in de Spaanse hoofdstad. Deze chocolatería is al geopend sinds 1894 en is een plek waar mensen een ware pelgrimstocht naar toe maken voor de beste churros met chocola.

Churreria Laietana, Barcelona

Deze plek is speciaal voor churros en men gebruikt hier dan ook hun eigen geheime recept. Het is de perfecte churreria op de perfecte centrale locatie. 

Horchatería Santa Catalina, Valencia

Hier kan je een goede Valenciaanse Horchata drinken, zoals de naam ook doet vermoeden. Daarnaast zijn de churros met chocoladesaus ook een specialiteit. De chocoladesaus wordt huisgemaakt.

Churrería La Fama, Zaragoza

Dit is de perfecte plek voor een goede portie churros na een nachtje feest. Je kunt hier al vroeg ontbijten. De chocoladesaus wordt gemaakt naar eigen recept en is iets dikker dan de meesten gewend zijn en heeft ook een authentieke smaak. 

Churrería La Malagueña, Málaga

Dit is één van de populairste plekken in Málaga om churros met chocolade te nemen. De specialiteit hier zijn echter de ‘tejeringos’. Dit is een variatie op de churro in de stad Málaga, waarbij ze in een ronde vorm gepresenteerd worden en ook wat dunner zijn.

Churreria Rivero, Santander

Met meer dan 30 jaar ervaring weten ze hier wel hoe je goede churros maakt. Het is met afstand de favoriete churreria van de stad.

Café de Arenal, Bilbao

Dit café is te vinden tegenover de kerk ‘San Nicolás’ en is één van de beroemdste plekjes in de stad om een koffie te drinken, maar dus ook om een fantastische churro met chocoladesaus te eten.

Churrería Santa Ana, León

Santa Ana heeft zelfs al 70 jaar ervaring en serveert haar churros alleen als ontbijt. Het is wel het beste ontbijt van de stad. 

Casa Aranda, Málaga

Deze plek heeft ook goede churros, maar serveert de grotere variatie van de churro. Dit in tegenstelling tot La Malagueña. Afhankelijk van wat je lekker vindt, kun je dus kiezen tussen de ene plek of de andere.

Churreria Malú, Zamora

Net naast de markt van de Abastos kun je de kou ontlopen in churreria Malú. De heerlijke churros met chocoladesaus warmen je zo weer op.

Ga naar de inhoud