WhatsApp Pay komt dit jaar naar Spanje

WhatsApp Pay komt dit jaar naar Spanje
Beeld: Freepik

MADRID – Nog dit jaar en waarschijnlijk over enkele maanden en wie weet nog voor de zomer zal het mogelijk zijn in Spanje via WhatsApp te betalen. Eigenaar Facebook heeft medegedeeld dat Spanje een van de landen is waar WhatsApp Pay geïntroduceerd wordt. Terwijl het in Nederland normaal is om een Tikkie of betaalverzoek te versturen is het huidige meest gebruikte systeem in Spanje ‘Bizum’.

De smartphone app Bizum is wellicht in Spanje op dit moment een van de populairste betaalapps. Bizum is echter net iets anders dan andere soortgelijke apps omdat deze rechtstreeks verbonden is met de bank. Het maakt daarbij niet uit bij welke Spaanse bank je hebt (Caixabank, BBVA, Santander, Sabadell, Bankia, Popular, Openbank, Deutsche Bank etc.). Via de website bizum.es kun je uitvinden hoe deze app werkt.

Maar Bizum krijgt binnenkort concurrentie die veel bedreigender zal zijn in Spanje als Twyp of Google Pay en dat via Facebook (eigenaar) en WhatsApp Pay. Op dit moment wordt WhatsApp Pay al gebruikt in India, Brazilië, Mexico en Groot Brittannië maar daar komen diverse landen bij zoals Spanje. Het is nu nog onbekend hoe de dienst zal gaan werken in Spanje maar ongetwijfeld zal daar binnenkort meer informatie over te vinden zijn.  

LEESTIP: In Spanje betalen alsof het een Tikkie of betaalverzoek is

Hoe werkt het

Het belangrijkste is dat je WhatsApp hebt geïnstalleerd op je telefoon (wie heeft dat nu niet). Dan is ook belangrijk dat het telefoonnummer dat je gebruikt voor WhatsApp gekoppeld is aan een bankrekeningnummer.  

Eerste stap is een nieuwe account toevoegen waarbij je de voorwaarden van WhatsApp Payments moet accepteren. Je moet vervolgens je telefoonnummer verifiëren met een sms-bericht. 

Er verschijnt daarna een lijst met bankrekeningen die aan het mobiele nummer dat je gebruikt zijn gekoppeld. Kies er eentje uit en bevestig dat de bankpas is gekoppeld met jouw rekeningnummer. 

Daarna moet je nog een eenmalig wachtwoord invullen dat naar je mobiele nummer is gestuurd. Voor het uitvoeren van een transactie moet je daarna altijd een pincode invoeren.

Bovenstaande is de werkwijze zoals in India waar in 2018 al ongeveer één miljoen transacties plaatsvonden. De werkwijze zal waarschijnlijk hetzelfde zijn in Spanje maar het kan ook net iets anders worden … afwachten dus.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.