skip to Main Content
Eigenaar terrein waar Julen overleed geeft schuld aan brandweer
David Serrano, eigenaar terrein / Twitter

Eigenaar terrein waar Julen overleed geeft schuld aan brandweer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Bij de lezers staat het nog vers in het geheugen, de reddingspoging van de tweejarige jongen Julen die op 13 januari in een diepe waterput was gevallen in de gemeente Totalan. Na 13 dagen zoeken werd op 26 januari het levenloze lichaam uit de put gehaald na een moeilijke en lange reddingspoging. Nu is men met een gerechtelijk onderzoek bezig waarbij de eigenaar van het terrein beweerd dat de brandweer gedurende de eerste uren de jongen per ongeluk heeft gedood.

Volgens de advocaat van de eigenaar van het terrein David Serrano bewijzen videobeelden en een rapport dat de poging om de laag grond te doorboren met een pikhouweel vermoedelijk de dood heeft veroorzaakt van de tweejarige Julen. De advocaat van Serrano probeert de eigenaar van het terrein waar waarschijnlijk illegaal gebouwd werd en een illegale waterput is geboord vrij te krijgen van dood door schuld (homicidio imprudente) waar tot vier jaar celstraf voor gegeven kan worden in Spanje.

Volgens de autopsie van Julen is de jongen overleden aan een hoofdletsel aan de linkerkant van zijn hoofd en vond men aarde/grond in de maag van de jongen. Daarnaast laat de autopsie zien dat de tweejarige jongen niet lang nadat hij in de 73 meter diepe waterput was gevallen is overleden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Julen in Málaga[/su_note]

De verdediging van David Serrano, de eigenaar van het terrein en partner van de nicht van de vader van Julen, zegt dat de 7 kilo zware pikhouweel die de brandweer meerdere malen in de waterput heeft laten vallen om te proberen de laag grond te doorboren al in de beginfase van de reddingspoging Julen heeft gedood. Met andere woorden de brandweer die deze werkzaamheden uitvoerde heeft volgens de advocaat van Serrano de dood van Julen veroorzaakt.

Maar volgens de omschrijving van de Guardia Civil die het onderzoek leidt heeft de pikhouweel geen resten van bloed, iets dat wel zo zou moeten zijn als de 7 kilo zware ijzeren staaf daadwerkelijk de dood van Julen had veroorzaakt. Het enige dat de pikhouweel wel liet zien was resten van aarde/grond en haren van de tweejarige jongen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Chronologisch overzicht van noodlottige zoektocht Julen in Málaga[/su_note]

Daarnaast zegt het onderzoek dat Julen waarschijnlijk meteen na het vallen in de waterput of niet lang daarna is gestikt en overleden. De brandweer kwam pas drie uur later met de pikhouweel aanzetten om de laag grond te proberen doorboren. Deze bijna een meter dikke laag werd veroorzaakt door de val van de jongen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Dus de eigenaar van de grond is partner van de nicht van de vader van Julen? Is het dan gewoon geen zaak tussen de familieleden? En vervolgens de brandweer de schuld geven? Simpeler, of de eigenaar van de grond, of de ouder(s) van het kind zijn verantwoordelijk, dit moeten ze dan maar zelf lekker onderling gaan uitzoeken en niet een andere zondebok, in deze situatie de hulpdiensten, aanwijzen om er zelf financieel beter van te worden, dit riekt naar “golddiggers”. Als het redactionele artikel correct is.

  1. Ze steunen elkaar ook, de ouders willen de neef uit de gevangenis houden, het gaat niet over geld. Zelf zien ze het denk ik als een noodlottig ongeluk waar ze allen schuld aan hebben.

 2. En als je dat gelooft dan is er toch iets mis.Je moet maar durven het proberen door te schuiven naar de redders.Had hij zijn put niet had gemaakt was er niets gebeurt.

 3. Zoals zo vaak in Spanje, een kettingreactie van foute zaken. Put was illegaal, dat er iemand in kan vallen (en er ook ingevallen is) maakt de eigenaar van de put en degene die de put illegaal geboord heeft tot schuldig, c.q. medeschuldig. Dat de put niet behoorlijk was afgesloten sluit aan bij het vorige. Dat de brandweer wellicht niet al te slim begonnen is aan de reddingsoperatie doet aan de eerste feiten niets af. Ik heb niet kunnen lezen dat er na de val van het jongetje nog levenstekens zijn geweest. In dat geval zou het vermoeden dat het jongetje door zijn val is overleden wel eens juist kunnen zijn.

 4. Het gaat er in eerste instantie toch om hoe het jongetje in een zo’n diepe put heeft kunnen vallen en ook waarom was daar een put?
  Als daar een put was met dergelijke afmetingen dan dienst zo’n put afgedekt of afgezet te worden zodat het ONMOGELIJK is dat daar iemand in valt!
  Dat de brandweer na 3 uren iets probeert wat mogelijk (?) niet verstandig was geweest, staat daar los van. Als de brandweer niets gad gedaan wad het ook niet goed geweest!!

 5. Ik heb de beelden in het journaal van Antena3 gezien. Als ze echt van drie uur na de val van de jongen zijn mogen ze de brandweerlieden per direct ontslaan. Wie laat tot tien keer toe een scherpe pikhouweel van 7 kilo vanaf 80 meter hoogte in een smalle put vallen waar een jongetje in vast zit?

  Wat ging door hun hoofd toen ze die actie uithaalden? Misschien dachten ze dat de jongen daar niet zat en wilden ze dat bewijzen?

  Daar schijnen dus de haren te zijn gevonden, dan vind ik niet raar dat de eigenaar van de grond (uit verdediging) hen de schuld geeft. En het zou me niets verbazen als die jongen echt geraakt is.

  Maar goed, je leest zoveel roddels in Spanje in het nieuws (die vaak later onjuist blijken) dat ik niet alles direct geloof. En dit klinkt zo gestoord dat het haast niet te geloven is.

 6. Denk niet dat het enig nut heeft om ” een schuldige te vinden ”
  Denk ook niet dat de ouders daar een boodschap aan hebben
  Ze krijgen Yulen hier niet mee terug

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken