Eigenaar terrein waar Julen overleed geeft schuld aan brandweer

Oeps ... foto ontbreekt!

Eigenaar terrein waar Julen overleed geeft schuld aan brandweer

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Bij de lezers staat het nog vers in het geheugen, de reddingspoging van de tweejarige jongen Julen die op 13 januari in een diepe waterput was gevallen in de gemeente Totalan. Na 13 dagen zoeken werd op 26 januari het levenloze lichaam uit de put gehaald na een moeilijke en lange reddingspoging. Nu is men met een gerechtelijk onderzoek bezig waarbij de eigenaar van het terrein beweerd dat de brandweer gedurende de eerste uren de jongen per ongeluk heeft gedood.

Volgens de advocaat van de eigenaar van het terrein David Serrano bewijzen videobeelden en een rapport dat de poging om de laag grond te doorboren met een pikhouweel vermoedelijk de dood heeft veroorzaakt van de tweejarige Julen. De advocaat van Serrano probeert de eigenaar van het terrein waar waarschijnlijk illegaal gebouwd werd en een illegale waterput is geboord vrij te krijgen van dood door schuld (homicidio imprudente) waar tot vier jaar celstraf voor gegeven kan worden in Spanje.

Volgens de autopsie van Julen is de jongen overleden aan een hoofdletsel aan de linkerkant van zijn hoofd en vond men aarde/grond in de maag van de jongen. Daarnaast laat de autopsie zien dat de tweejarige jongen niet lang nadat hij in de 73 meter diepe waterput was gevallen is overleden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Julen in Málaga[/su_note]

De verdediging van David Serrano, de eigenaar van het terrein en partner van de nicht van de vader van Julen, zegt dat de 7 kilo zware pikhouweel die de brandweer meerdere malen in de waterput heeft laten vallen om te proberen de laag grond te doorboren al in de beginfase van de reddingspoging Julen heeft gedood. Met andere woorden de brandweer die deze werkzaamheden uitvoerde heeft volgens de advocaat van Serrano de dood van Julen veroorzaakt.

Maar volgens de omschrijving van de Guardia Civil die het onderzoek leidt heeft de pikhouweel geen resten van bloed, iets dat wel zo zou moeten zijn als de 7 kilo zware ijzeren staaf daadwerkelijk de dood van Julen had veroorzaakt. Het enige dat de pikhouweel wel liet zien was resten van aarde/grond en haren van de tweejarige jongen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Chronologisch overzicht van noodlottige zoektocht Julen in Málaga[/su_note]

Daarnaast zegt het onderzoek dat Julen waarschijnlijk meteen na het vallen in de waterput of niet lang daarna is gestikt en overleden. De brandweer kwam pas drie uur later met de pikhouweel aanzetten om de laag grond te proberen doorboren. Deze bijna een meter dikke laag werd veroorzaakt door de val van de jongen.

Ga naar de inhoud