Studie laat zien hoeveel Spanjaarden stiekem masturberen tijdens werkuren

Studie laat zien hoeveel Spanjaarden stiekem masturberen tijdens werkuren
Beeld: via canva.com

Studie laat zien hoeveel Spanjaarden stiekem masturberen tijdens werkuren

In de categorie nutteloze weetjes is niets te gek. Uit een grootschalige enquête bij 4.600 werknemers blijkt of en hoe vaak Spanjaarden wel eens de hand aan zichzelf leggen tijdens de werkuren. Nutteloze kennis, dat zeker, maar wij mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierige zielen als het op andermans intimiteit aankomt.

Er zijn duizenden onderzoeken die de omstandigheden op de werkvloer in beeld brengen. Maar het arbeidsportal Jobatus komt wel met een heel bijzondere vraag aan. Het ging hen deze keer niet om de lonen, thuiswerken of andere technische vragen, wel vroeg men aan 4.600 mensen hoe vaak ze naar het toilet gaan tijdens het werk en … of ze al een stiekem stoom afblazen door de hand aan zichzelf te leggen.

Het onderzoek van Jobatus toont aan dat de gemiddelde werknemer tussen de 2 en 5 keer per dag naar het toilet gaat. Dat hangt uiteraard van veel verschillende factoren af: de leeftijd van de werknemer, de uitgevoerde functie en mogelijke medische aandoeningen. En aan extra nutteloze kennis geen gebrek. Gemiddeld duurt zo een bezoekje tussen de drie en tien minuten. “Regelmatige pauzes helpen voor de concentratie en de efficiëntie op de werkvloer”, concludeert het portal. 

Naast het aantal keer, vroeg Jobatus zich ook af wat de werknemers op het toilet gaan doen. Uiteraard gaan de meeste mensen er om hun behoefte te doen. Maar voor een groot deel onder hen gaat het er ook om even wat ademruimte te vinden. En dan, de sappigste bevinding, blijkt dat 4,3% van de 4.563 ondervraagden ook wel eens stiekem op het toilet de hand aan zichzelf legt. Van dat percentage zijn bijna 88% mannen, bijna 11% vrouwen en wilde 1,5% liever zijn geslacht niet meegeven.

Volgens de studie zit er zelfs een verschil in welke Spanjaarden het meest masturberen op het werk. Dit is de volgorde van meest naar minst: Madrid, Murcia, Castilla-La Mancha, Castilië en León, Asturië en Barcelona. Hopelijk kun jij je verbaasde blik verbergen, de volgende keer je een collega voor de tweede keer per dag naar het toilet ziet gaan.

Ga naar de inhoud