Nog steeds meer dan 1000 hotels te koop in Spanje

Nog steeds meer dan 1000 hotels te koop in Spanje
Beeld: via canva.com

Nog steeds meer dan 1000 hotels te koop in Spanje

Het vastgoedportal idealista heeft een opvallende daling van 3,5% waargenomen in het aantal hotels dat te koop wordt aangeboden in februari 2024 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het totale aantal aanbiedingen ligt echter nog. Steeds boven de 1.000, een drempel die sinds eind 2022 ononderbroken is aangehouden.

In februari 2024 werden op idealista bijna 1.100 panden met een hotelvergunning aangeboden, een daling van 3,5% of 40 advertenties minder voor hotelgebouwen in vergelijking met februari 2023. Deze afname volgt op een aanhoudende groei van het aanbod sinds de uitbraak van de pandemie in maart 2020, met een piek van meer dan 1.300 advertenties in augustus 2023.

Ondanks de daling blijft het aantal actieve advertenties op idealista boven de 1.000 uitkomen. In de afgelopen februarimaand konden potentiële kopers in alle Spaanse provincies, met uitzondering van de autonome steden Ceuta en Melilla, hotelaccommodaties op de markt vinden.

De provincies met de grootste concentratie van te koop staande hotels waren de Balearen (84), Málaga (78), Girona (75) en Alicante (71). Aaan de onderkant van de lijst bevonden zich 15 provincies waar het aanbod van hotels op de markt de tien eenheden niet oversteeg. Dit waren Álava, Albacete, Cuenca, Guadalajara, Guipúzcoa, La Rioja, Lleida, Navarra, Ourense, Palencia, Segovia, Soria, Teruel, Vizcaya en Zamora.

Wat betreft de evolutie van het hotelaanbod, vertoonden 20 van de 50 Spaanse provincies een daling van de voorraad. Opvallende dalingen deden zich voor in Madrid, Barcelona en Las Palmas, met meer dan 20 eenheden minder. Hoewel de Balearen en Málaga nog steeds tot de gebieden met het grootste advertentievolume behoren, hebben ook zij dalingen van meer dan 12 eenheden geregistreerd. Girona en Alicante bleven relatief stabiel.

Aan de andere kant zagen we de grootste stijgingen in Salamanca, Murcia en Pontevedra, waar elk 10 of meer nieuwe hotelvestigingen op de markt kwamen. Deze dynamische verschuivingen weerspiegelen de voortdurende aanpassing van de hotelmarkt in Spanje aan veranderende economische omstandigheden, toeristische stromen en investeringsmogelijkheden.

Ga naar de inhoud