In een van de ‘mooiste dorpen van Spanje’ in Aragón vind je vastgoedkoopjes

In een van de ‘mooiste dorpen van Spanje’ in Aragón vind je vastgoedkoopjes
Beeld: via canva.com

In een van de ‘mooiste dorpen van Spanje’ in Aragón vind je vastgoedkoopjes

De beroemde lijst met ‘Pueblos más bonitos’ (mooiste dorpen van Spanje) bundelt pareltjes van over het hele land. De krant El Heraldo tipt dat in één van die dorpen echte koopjes te vinden zijn voor wie op zoek is naar een huis. Wie voor weinig geld in één van Spanje’s mooiste dorpjes wil wonen, kan misschien in Valderrobres in de provincie Teruel terecht.

Er zijn mensen die een tweede verblijf zoeken om uit de stad te ontsnappen, op vakantie te gaan of om hun pensioen door te brengen. Maar ook wie zin heeft om zijn leven om te gooien en in Spanje wil wonen, zoekt soms naar koopjes op de Spaanse vastgoedmarkt. En misschien is één van de ‘mooiste dorpen van Spanje’ voor hen wel een uitgelezen kans. 

Het vastgoedplatform Idealista brengt in kaart hoe de markt in de hele autonome regio Aragón er uit ziet. Een regio die geliefd is bij inwoners uit België en Nederland, vanwege haar ligging, rust en ruimte en mooie natuur.

Het dorp dat opvalt in die studie is Valderrobres, de hoofdstad van de mooie provincie Matarraña, en opgenomen in de lijst van mooiste dorpen van Spanje. De middeleeuwse architectuur van het dorp is een streling voor het oog, net als het natuurlijke decor en de rijke culturele geschiedenis. Een dorp dat getuigt van de rijkdom van Aragón zelf.

Valderrobres rust in de schaduw van een monumentaal kasteel, verbonden met de gotische kerk van Santa María la Mayor. Op het centrale plein, waar je via een indrukwekkende stenen brug komt, vallen het stadhuis en verschillende herenhuizen op. Ondanks de faam van het dorp zijn er toch heel wat huizen te koop aan een bijzonder gunstige prijs. Vaak hebben die wel wat renovatie nodig, maar met de juiste wil is er heel wat mogelijk.

El Heraldo geeft het voorbeeld van een te renoveren huis van 163 vierkante meter in het historisch centrum. Het huis heeft vier verdiepingen, is naar het zuiden gericht en komt met een goede parkeerplaats. Het staat op Idealista voor slechts 39.000 euro. Wie meer voorbeelden wil zien kijkt maar eens hier op Idealista naar de andere opties in het dorp.

Ga naar de inhoud