Meer Nederlanders en Belgen dan Britten op vakantie naar Ibiza

Meer Nederlanders en Belgen dan Britten op vakantie naar Ibiza
Beeld: 123rf

IBIZA – Tot nu toe zijn er meer Nederlanders en Belgen op vakantie geweest op de eilanden Ibiza en Formentera dan Britten, Italianen en Duitsers. In de krant wordt in feite gesproken over vakantiegangers uit de Benelux waarbij deze met 40% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal Britse toeristen daalde met 7,4% en het aantal Duitsers steeg met 61%.

Dankzij de Semana Santa (Paasweek) in april steeg het aantal buitenlandse toeristen op de Pitiusas (Pityusen) eilanden (Ibiza en Formentera) met 8,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. In totaal kwamen er tussen begin januari en eind april 187.273 internationale vakantiegangers naar Ibiza en Formentera, 15.000 meer dan vorig jaar. Vergeleken met het jaar 2016 is dat zelfs 47.000 toeristen meer.

In totaal hebben de eilanden 306.569 nationale en internationale vakantiegangers mogen ontvangen, 1% of 2.300 personen minder dan dezelfde periode in 2018. Vergeleken met het jaar 2016 is het aantal toeristen gestegen met 52.000 personen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ken jij de Pityusen en Gymnesiae eilanden in Spanje al?[/su_note]

Meer Nederlanders en Belgen

Het aantal Nederlandse en Belgische toeristen is in de maand april dusdanig gestegen dat er inmiddels meer Nederlanders en Belgen naar Ibiza en Formentera komen dan Britten.

In april kwamen er 35.049 Nederlanders en Belgen naar Ibiza en Formentera wat 40,4% meer is dan in dezelfde periode in 2018. Het aantal Britten daalde met 7,4% naar 23.771 toeristen in de maand april.

Tussen begin januari en eind april zijn er uit Nederland en België (eigenlijk de Benelux dus) alweer 43.851 toeristen naar Ibiza en Formentera gekomen, een stijging van 29,8% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2018.

Sinds januari zijn er gedurende de eerste maanden slechts 30.000 Britten naar Ibiza en Formentera gekomen, 3.400 toeristen minder dan in 2018. Er waren zelfs meer Italianen dan Britten in april op Ibiza en Formentera met 24.883 toeristen in de maand april.

Wat betreft Duitsers is dat aantal het eerste kwartaal met 60,8% gestegen naar 21.521 vakantiegangers. Dat is het hoogste aantal Duitse toeristen ooit en als gekeken wordt naar de laatste jaren een flinke verbetering want in 2018 kwamen er gedurende het eerste kwartaal 13.382, in 2017 waren dat er 17.313 en in 2016 waren er dat 9.615 toeristen uit Duitsland.

Het aantal Spaanse (nationale) toeristen naar Ibiza en Formentera is in april met 11,2% gedaald naar 46.671 vakantiegangers.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Al krijg ik geld toe, dan ga ik nog niet naar Ibiza.

Ik heb in 1971 mijn huwelijksreis op Ibiza doorgebracht. Toen nog heerlijk rustig en goedkope markten en winkeltjes met veel hippies. We hebben er ook de, voor ons toen, eerste nudisten/naturisten op de scooter ontmoet en dat alles nog in de tijd van Franco!!

ibiza was vroeger artistiek relaxed en bijzonder
nu nog hutje mutje samen op het strand naast elkaar….
net zoals alle overvolle badplaatsen in heel Sapanje….

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.