Meer Nederlanders en Belgen dan Britten op vakantie naar Ibiza

Meer Nederlanders en Belgen dan Britten op vakantie naar Ibiza
Beeld: 123rf

Meer Nederlanders en Belgen dan Britten op vakantie naar Ibiza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Tot nu toe zijn er meer Nederlanders en Belgen op vakantie geweest op de eilanden Ibiza en Formentera dan Britten, Italianen en Duitsers. In de krant wordt in feite gesproken over vakantiegangers uit de Benelux waarbij deze met 40% zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal Britse toeristen daalde met 7,4% en het aantal Duitsers steeg met 61%.

Dankzij de Semana Santa (Paasweek) in april steeg het aantal buitenlandse toeristen op de Pitiusas (Pityusen) eilanden (Ibiza en Formentera) met 8,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. In totaal kwamen er tussen begin januari en eind april 187.273 internationale vakantiegangers naar Ibiza en Formentera, 15.000 meer dan vorig jaar. Vergeleken met het jaar 2016 is dat zelfs 47.000 toeristen meer.

In totaal hebben de eilanden 306.569 nationale en internationale vakantiegangers mogen ontvangen, 1% of 2.300 personen minder dan dezelfde periode in 2018. Vergeleken met het jaar 2016 is het aantal toeristen gestegen met 52.000 personen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ken jij de Pityusen en Gymnesiae eilanden in Spanje al?[/su_note]

Meer Nederlanders en Belgen

Het aantal Nederlandse en Belgische toeristen is in de maand april dusdanig gestegen dat er inmiddels meer Nederlanders en Belgen naar Ibiza en Formentera komen dan Britten.

In april kwamen er 35.049 Nederlanders en Belgen naar Ibiza en Formentera wat 40,4% meer is dan in dezelfde periode in 2018. Het aantal Britten daalde met 7,4% naar 23.771 toeristen in de maand april.

Tussen begin januari en eind april zijn er uit Nederland en België (eigenlijk de Benelux dus) alweer 43.851 toeristen naar Ibiza en Formentera gekomen, een stijging van 29,8% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2018.

Sinds januari zijn er gedurende de eerste maanden slechts 30.000 Britten naar Ibiza en Formentera gekomen, 3.400 toeristen minder dan in 2018. Er waren zelfs meer Italianen dan Britten in april op Ibiza en Formentera met 24.883 toeristen in de maand april.

Wat betreft Duitsers is dat aantal het eerste kwartaal met 60,8% gestegen naar 21.521 vakantiegangers. Dat is het hoogste aantal Duitse toeristen ooit en als gekeken wordt naar de laatste jaren een flinke verbetering want in 2018 kwamen er gedurende het eerste kwartaal 13.382, in 2017 waren dat er 17.313 en in 2016 waren er dat 9.615 toeristen uit Duitsland.

Het aantal Spaanse (nationale) toeristen naar Ibiza en Formentera is in april met 11,2% gedaald naar 46.671 vakantiegangers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.