Franse luchtverkeersleiders Parijs-Orly vliegveld kondigen driedaagse staking aan in juni (UPDATE)

Franse luchtverkeersleiders Parijs-Orly vliegveld kondigen driedaagse staking aan in juni
Beeld: ai-beeld / redactie

Franse luchtverkeersleiders Parijs-Orly vliegveld kondigen driedaagse staking aan in juni (UPDATE)

De Franse luchtverkeersleidersvakbond heeft aangekondigd dat er een staking zal plaatsvinden op 11, 12 en 13 juni bij de op één na grootste luchthaven van Parijs. Deze staking is bedoeld als protest tegen geplande veranderingen in het Franse luchtverkeersleidingssysteem en de als minderwaardig beschouwde status van Parijs-Orly.

staking
De staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk die gepland stond voor juni is geannuleerd
De geplande staking op 11, 12 en 13 juni 2024 door Franse luchtverkeersleiders bij de luchthaven Parijs-Orly is afgelast vanwege de politieke ontwikkelingen in Frankrijk na winst van extreemrechts bij de Europese verkiezingen en aangekondigde vervroegde verkiezingen in Frankrijk.
logo1 1www.spanjevandaag.com

De staking zal aanzienlijke gevolgen hebben voor de luchtvaartoperaties in en rond Parijs-Orly. Tijdens de recentste staking, twee weken voor de aangekondigde actie, werd 70% van de binnenlandse en internationale vluchten op de luchthaven geannuleerd. Reizigers wordt aangeraden om vóór vertrek naar de luchthaven contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor de actueelste vluchtinformatie.

Luchtvaartmaatschappijen in Frankrijk en daarbuiten hebben met bezorgdheid gereageerd op de stakingen in Parijs-Orly en eisen dat de Franse overheid de overvluchten beschermt als minimale dienstverlening, zoals in Spanje en Italië het geval is. Ze stellen dat stakingen in het Franse luchtverkeersleidingssysteem niet alleen de Franse luchtvaart treffen, maar ook vluchten van en naar andere Europese bestemmingen in het zuiden en noorden van het continent.

Het is nu nog onbekend of deze driedaagse staking op 11, 12 en 13 juni gevolgen heeft voor vluchten tussen Spanje en Nederland en België. Mocht je op deze data vliegen, houdt dan de informatie van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten.

Ga naar de inhoud